Rashford duplájával az Old Traffordon maradt a három pont

Az angol szélső kétszer villant, ezzel pedig el is dőlt a 200. csata a Man United és a Liverpool között.

Énekes András Előd
2018. 03. 10. 14:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Anglia két legsikeresebb klubja legfeljebb a Premier League ezüstérméért szállt harcba az Old Traffordon, hiszen az 52 pontos Manchester United előtt 16 ponttal vezetett a fordulót megelőzően városi riválisa, a Manchester City. A Liverpool joggal bizakodhatott a meccs előtt; Jürgen Klopp csapata elképesztő formában van, az előző 20 meccsén csak egyszer kapott ki.

Közvetlenül a rangadó előtt derült ki, hogy a vendéglátók klasszisa, Paul Pogba egy kisebb sérülés miatt nem állhatott José Mourinho rendelkezésére, de a fiatal angol McTominay az utóbbi hetekben egyébként is meggyőzőbb játékot mutatott a manchesteri középpálya tengelyében.

Hazai pályán magabiztos játékkal nyitott a United, védelme jól zárta a területeket a Pool életveszélyes támadótriója elől, a kontrák Alexis Sánchez és Marcus Rashford irányításával pedig hatékonynak bizonyultak. A 14. percben épp utóbbit ugratta ki Lukaku; a fiatal angol csatár egy nagyszerű visszacsel után higgadtan értékesítette ziccerét (1-0).

A hazai gólra megpróbált gyorsan válaszolni a Liverpool, de komolyabb helyzetig csak egy szöglet után jutott Van Dijk fejese (vállasa) révén. Rá egy perccel, a félidő közepén egy Manchester-kontrát épp a holland védő akadályozott meg, de a róla levágódó labdát Rashford kapásból elhelyezte a bal alsóba (2-0). A meccs dinamikája innentől borítékolható volt: a Liverpool támad a szépítésért, a United pedig kontrázik.

A 38. percben épp egy ilyen manchesteri gyors támadás után Mata ollózhatta volna be a szezon gólját, de bravúros lövése pár centivel elkerülte a kaput. A szünet után folytatódott a Liverpool meddő mezőnyfölénye. Mourinho csapata biztosan védte kétgólos előnyét, bár Eric Bailly tett arról, hogy maradjanak izgalmak az utolsó fél órára. A 66. percben rendkívül szerencsétlenül tette bele a lábát egy liverpooli beadásba, öngóljával visszajöttek a meccsbe a vendégek.

A folytatásban (és a hatperces hosszabbításban) hiába tett meg minden tőle telhetőt Jürgen Klopp csapata, a vörös ördögök védelmi falát ma csak saját maguk tudták átjátszani. Ezzel a győzelemmel öt pontra távolodott a Manchester a Liverpooltól, s egyelőre bebiztosította második helyét. Összefoglaló a rangadóról elérhető ezen a linken.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.