Visszavágó a Real Madrid ellen: lehet-e jobb csapat Neymar nélkül a PSG?

A párizsi együttes 1-3-ról próbál továbbjutni a címvédő ellen, a Porto csak a csodában bízhat.

Havasi Zsolt
2018. 03. 06. 13:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amióta a Barcelonától 222 millió euróért a PSG-hez szerződött, Neymar minden jelentősebb mérkőzésen pályára lépett, a mai lesz az első, amikor ez biztosan nem történik meg. Arról, hogy mi lehet az esetleges párizsi forgatókönyv, nagyjából két álláspont alakult ki. Egyrészről több szakértő úgy véli, ha Unai Emery játékosai csapatként funkcionálnak, akár a 3-1-es hátrány is ledolgozható, sőt! „A csapatkohézió, az egységesség szempontjából a PSG valószínűleg jobb Di Maríával, mint Neymarral” – írja cikkében Julien Laurens az ESPNFC.com-on. Mint a szerző hozzáteszi, a korábbi Real Madrid-játékos bizonyítani szeretne edzőjének, aki tévedett, amikor őt a párharc első mérkőzésén a kispadon pihentette. Emery egyébként külön ki is emelte az argentin játékost. Mint mondta, ő olyan futballista, aki személyében minőségi különbséget jelenthet a két csapat között. További nézőpont:

a katari eurómilliókból összevásárolt keret számára eljött az alkalom, hogy megmutassa, a brazil válogatott támadója nélkül is sikeresen tud szerepelni.

A másik fölvetés sem áll távol a valóságtól. Mint taglalja, Neymar az a játékos, aki a PSG-t egy, az eddiginél magasabb szintre emelheti, következésképp hiányában a csapat nem fog túljutni a Real Madridon. Kérdéses egyelőre több kulcsember, így Marco Verratti, Edinson Cavani és Kylian Mbappé játéka is, bár az edző szerint mind a négyen ott lehetnek a pályán.

Ha már sérültek: a Real Madrid vezetőedzőjének, Zinédine Zidane-nak is akadnak gondjai. A középpálya két meghatározó tagja, Toni Kroos és Luka Modric sérült, játékuk pedig még úgy is bizonytalan, hogy mindketten elutaztak Párizsba. Rajtuk kívül Marcelo panaszkodik még a térdére, de ő valószínűleg ki fog futni a Parc des Princes gyepére. Nagy hiányzói ellenére nem panaszkodhat a Real, főleg, ha az elmúlt időszak igencsak hullámzó teljesítményét nézzük; az utóbbi öt mérkőzéséből ugyanis négyet megnyert. Igaz, azért becsúszott egy 1-0-s vereség az Espanyol otthonában. – A csapat jobb, mint négy nappal ezelőtt volt – nyilatkozta Zidane a Getafe 3-1-es legyőzése után. – Úgy látjuk, minden játékos nagyon koncentráltan készül a találkozóra, amely igen fontos számunkra – tette hozzá a francia edző.

Szót ejtett Cristiano Ronaldóról is. Mint mondta, jó időszakot él meg a portugál labdarúgó, és reméli, ki tudják használni az ebből származó előnyöket.

Ronaldo a párharc első mérkőzésén duplázott, jelenleg tizenegy góllal vezeti a BL góllövőlistáját.

Lesz ma még egy párharc, de miután a Liverpool Portóban öt gólt rúgott, a visszavágó túl sok érdekességet nem tartogat. Főleg, ha azt is hozzátesszük: a portugál együttes az elmúlt négy angliai mérkőzésén még gólt sem szerzett, ráadásul eddigi öt találkozásuk alkalmával soha nem tudta legyőzni a Liverpoolt. Az azért érdekes, hogy a német tréner, Jürgen Klopp vezetésével 2009 óta először juthat be a csapat a BL negyeddöntőjébe. Jelezte, teljes erőbedobással, sztárjait játszatva várja a Portót. – Ha bárki azt gondolta, hogy ellenfelünk idejön, feladja a mérkőzést, és a legjobbjait otthon hagyja, az téved. Ez a Bajnokok Ligája, és az egész világ figyel – mondta Klopp.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.