Allegri túljárhat Zidane eszén

Több szempontból is érdekes lesz a Juventus–Real Madrid párharc, közben a Bayern München Sevillába megy.

Havasi Zsolt
2018. 04. 03. 9:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zinédine Zidane ugyan nem szerette volna, ha csapata, a Real Madrid a Juventusszal találkozik a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, a sors, Fortuna (kinek hogy tetszik) azonban másként döntött. Megismétlődik tehát a sorozat előző kiírásának fináléja, azzal az apró változással, hogy ezúttal nem egy, hanem két mérkőzésen dől el, ki a jobb. Ez a lehetőség, nevezetesen, hogy oda- és visszavágót is rendeznek, a Juventusnak és Massimiliano Allegrinek kedvezhet.

Hogy miért? Mert a kétszer kilencven perc alatt jobban megmutatkozhat, ki a taktikailag felkészültebb edző. Ezen a téren pedig egyértelműen Allegri van fölényben. Elég csak együttesének előző körös párharcára gondolni a Tottenham ellen. A londoni csapat mindkét találkozó jelentős részében uralta a játékot, mégsem jutott tovább. Köszönhetően az olasz tréner zseniális húzásának a második mérkőzés közepén, amivel tíz perc alatt vesztett állásból (0-1-ről 2-1) előnyt, így továbbjutást érő helyzetet teremtett. A másik oldalon ráadásul Zidane egyik nagy hátrányaként emlegetik a szakértők, hogy taktikailag nem tartozik az európai elitbe. Továbbá az az adat is a Juventus továbbjutását sejteti, hogy a két csapat legutóbbi négy oda-vissza vágós párharcából – köztük a 2015-ös elődöntőből – az olasz fél került ki győztesen.

Az itáliai együttes jelenlegi formája pazar: a csapat minden sorozatot beleértve huszonöt találkozó óta veretlen, legutóbb 2017. november 19-én szenvedett vereséget. A torinóiak sztárja, Paolo Dybala pedig, amióta felépült sérüléséből, hétről hétre jobb formában játszik, eldöntötte a Wembley-ben a Tottenham elleni mérkőzést, és szombat este a Milan 3-1-es legyőzésében is fontos szerepet vállalt góljával, gólpasszával. A Real Madrid – szintén szombaton – tartalékos csapattal nyert 3-0-ra a Las Palmas ellen. A francia tréner Cristiano Ronaldót, Marcelót, Iscót, Dani Carvajalt, Toni Kroost és Sergio Ramost is pihentette. Zidane számára egyébként különösen érdekes lesz a torinói fellépés, hiszen edzőként először tér vissza annak a csapatnak az otthonába, amelynek mezében két olasz bajnoki címet szerzett, kétszer jutott BL-döntőig és kapott Aranylabdát.

A játéknap másik mérkőzése ugyancsak érdekesnek ígérkezik. A Sevilla ugyanis a Bayern Münchent fogadja. Bár a fogadóirodák összességében utóbbit tartják esélyesebbnek, azért a spanyol gárda az előző körben a Manchester United kiejtésével megmutatta, tudja, hogyan kell játszani a nála erősebb ellenfelekkel szemben. Kérdés, Jupp Heynckes levonta-e a tanulságokat a Sevilla–Manchester United párharcból. Érdekesség, hogy mind a spanyol, mind a német csapat rangadót játszott szombaton. A Sevilla egészen a 88. percig vezetett a Barcelona ellen, aztán jött Messi és Suárez, s maradt a pontosztozkodás. A Bayern pedig egy tükörsima mérkőzést játszott a Dortmunddal az Allianz Arénában. Már az első félidőben 5-0 állt az eredményjelzőn, a vége pedig 6-0 lett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.