Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Stieber Zoltán kifakadt, amiért Leekens mellőzte

Az Amerikából a két válogatott meccsre hazautazó, de nulla percet kapó középpályás úgy érzi, semmibe vették.

Radványi Benedek
2018. 04. 06. 6:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Azok után, hogy Georges Leekens odajött hozzám, és azt mondta, nagyon tetszik neki, amit tőlem lát, szerinte megfelelő állapotban, jó formában vagyok, nem. Sőt, nagyon nem ezt éreztem” – felelte a Nemzeti Sportnak adott interjújában Stieber Zoltán arra, hogy érezte-e, hogy az új szövetségi kapitány a két márciusi felkészülési mérkőzésen egy perc játéklehetőséget sem ad majd neki.

Így folytatta: „Azt mondta, úgy látja, az ék mögött mindhárom középpályás pozícióban használni tud, és kérdezte azt is, hogy nekem melyik a kedvencem. Ne értsenek félre: megviselt engem is a kazahok elleni kudarc, a csapat tagja vagyok, ha pályára nem is léptem, de az első mérkőzés után végképp nem hittem, hogy Skócia ellen sem jut nekem egyetlen perc sem. Kegyetlen rossz érzés a két vereség, nekem még

külön rosszul esett, hogy ennyire semmibe vettek.

Nem tagadom, huszonkilenc évesen nem erre számítottam.”

A 29 éves, 25-szörös magyar válogatott középpályás – aki a 2016-os Eb első csoportmeccsén döntő jelentőségű gólt szerzett az osztrákok ellen – az amerikai D. C. United játékosa, elmondása szerint negyven órát utazott a válogatott szereplés miatt, ami „tényleg soknak tűnik nulla percért”. Ráadásul az előző bajnokiján pont ezért csak a meccs hajrájában cserélték be. „Soha nem helyeztem magam a válogatott érdekei elé, soha nem kötöttem feltételekhez a szereplést, ha hívtak, jöttem, de nem tagadom,

nagyon megviselt, ami most történt.”

Állítása szerint át kell gondolnia, hogy ha legközelebb hívják, jön-e. „Ha biztosan nincs esélyem a pályán bizonyítani, akkor lehet, hogy nincs értelme ennyit utazni.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.