idezojelek

Táncoló talpak

Hej, hej, hej… dübörög a zene. Tetőfokára hág a jókedv. Jakab Péter táncol. Végre! A Jobbik miniszterelnök-jelöltje két döghalált vizionáló közleménye között kikapcsolódott.

Kiss Gergely avatarja
Kiss Gergely
Cikk kép: undefined

Hej, hej, hej… dübörög a zene. Tetőfokára hág a jókedv. Jakab Péter táncol. Végre! A Jobbik miniszterelnök-jelöltje két döghalált vizionáló közleménye között kikapcsolódott. Talán még a csapból is Piros Arany folyt és tálcákon hozták a párizsis szendvicseket – a lecsó délben kifogyott, krumplis tészta nem is volt. Lángosokat legfeljebb akkor kaphattak, ha Gyurcsány Ferenc mélyen a zsebébe nyúlt és megszánta megtisztelt szövetségeseit. Erről nem kaptunk információt. Esélyes, hogy Fekete-Győr András meg hol a trombitába, hol a szondába fújt bele. Neki már mindegy, most már bármit csinálhat. De ez a mulatozás azt mutatja, hogy Jakab Péter a diktatúra és az elszegényedés Magyarországán néhány percre elfelejtette a saját maga propagandáját. Egészségére!

A tánccal kifejezzük önmagunkat, a vágyainkat, a tánc egy rituálé. De lehet más okból is összecsapni a bokákat. Jakab Péternek muszáj ropnia, mert szellemi vezetője is ezt tette. Sajnos sokan emlékszünk rá, amikor Gyurcsány Ferenc is ritmust váltott. Olyan nagyon véletlennek akart tűnni a felvétel, de nem hozott Oscar-jelöltséget a fellépés. A miniszterelnök táncikált, bolondította a népet, csak mellesleg csődbe ment az ország… Ki tudtuk volna hagyni. Nem akkor szerepelt le elsőnek, sem utolsónak. Az viszont hamar kiderült, hogy Gyurcsány Ferenc saját maga udvari bolondja. Változott valami? Ha csak az nem, hogy sorban állnak nála a csörgősipkáért. Megnőtt az átmenő forgalom.

Válságban jár a világ, de térdig. A koronavírus-járvány megállította az életet. Magyarországon beoltottak mintegy 5,7 millió embert. Aki kér, egy héten belül megkapja a harmadik vakcinát is. Miért kaphatja meg? Azért, mert a raktárakban további nyolcmillió adag áll rendelkezésre. Nem Brüsszelnek köszönhetően, hanem azért, mert a kormány megtette a szükséges lépéseket. Kanyarban előztünk itt is. Érdemes rögzíteni: a világon eddig 4,8 milliárd oltást adtak be. Ami ebben a rossz hír, az az, hogy ennek 75 százalékát tíz országban kapták meg az emberek. Ami jó hír, az az, hogy Magyarország beletartozik ebbe a körbe.

Elsők vagyunk a gazdaság újraindításában is, az idei második negyedévben rekordot döntött a bővülés mértéke. Történelmi időket élünk, de történelmiek a sikerélmények is. Megszorítások nélkül lábalt ki a gazdaság a krízisből. Nem volt mindig így. Ma már sokan nem is emlékeznek rá, hogy időről időre jött a bejelentés: emelkedik a villany és a gáz ára, és megszűnik több kedvezmény, a beígért adócsökkentés helyett pedig magasabb közterhekre kell számítani. Mert most rossz a helyzet, de majd egyszer jó lesz. Ez soha nem működött. Ahogy nem működik azoknál az önkormányzatoknál sem, amelyek legutóbb balliberális irányítás alá kerültek. Valami oknál fogva ezeken a településeken egyszer csak kijelenti a polgármester: nincs pénz…

Itt is van egy jó hír. Amit látunk a baloldali városokban, azt nyugodtan rá lehet húzni az egész országra. Ez történne nagyban is. Tehát már az országgyűlési választások előtt bemutatják, hogy mire képesek és mire nem.

Az Orbán-kormány azt ígéri, hogy ha a gazdasági növekedés elér egy meghatározott mértéket, akkor jövőre visszafizeti a családoknak az idén elvont személyi jövedelemadó összegét. Az idősebb korosztály soha nem látott mértékű nyugdíjprémiumban részesülhet, de jön a 13. havi nyugdíj következő részlete és a fiatal munkavállalók adómentessége is.

Rajtunk múlik, hogy Gyurcsány Ferenc és az udvari bolondjai is megértsék: „Ez az utolsó tánc, aztán mindennek vége.”

(Borítókép forrása: MTI/Kovács Tamás)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.