Örök liberálisok

A hazugság akkor sem válik igazzá, ha sokan elhiszik, mert görcsösen hinni akarnak. Ez fogalmazódott meg bennem, amikor végiggondoltam, mi és miért történt Budapesten október 13-án.

Kis Ferenc
2019. 12. 16. 6:00
KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2019. oktber 9. Karcsony Gergely kzs ellenzki fpolgrmester-jellt a Brcsak stadion lehetnk cmmel tartott sajttjkoztatn a VII. kerleti Pterfy Sndor Utcai Krhz- Rendelintzet s Baleseti Kzpont eltt 2019. oktber 9-n. MTI/Balogh Zoltn Fotó: Balogh Zoltán Forrás: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazugság akkor sem válik igazzá, ha sokan elhiszik, mert görcsösen hinni akarnak. Ez fogalmazódott meg bennem, amikor végiggondoltam, mi és miért történt Budapesten október 13-án, illetve az önkormányzati választás után eddig eltelt két hónapban. Aztán még az is eszembe jutott, hogy a magyarországi baloldal és a liberálisok mennyire kiszámíthatók és változatlanok: teljesen függetlenül az évek, évtizedek múlásától, az éppen aktuális pártjaiktól és vezetőiktől, mindig ugyanazt teszik. Hazugságokkal, megtévesztéssel vagy éppen leplezetlen csalással, alkalmanként erőszakkal kerülnek hatalomra, amivel később visszaélnek és csődtömeget, lepusztult várost, országot, társadalmat hagynak maguk után.

Visszavesszük Budapestet! – harsogta naponta sokszor Karácsony és stábja, amit visszhangzott a „függetlenobjektív” – politikai aktorrá előlépett – média. Igen, visszavették, pontosabban odaadták a régi szocialista és szabad demokrata elvtársaknak. A főpolgármesterre szavazó budapestiek nyilván nem azért adták a voksukat, hogy a haladó, XXI. századi, tőrőlmetszett demokrata képében tetszelgő Karácsony és momentumos barátai a Gyurcsány-korszak sötét árnyait, a 90-es évekből itt ragadt és most reaktivált kádereket ültesse a Városháza és az önkormányzati cégek vezetői székébe.

A szelíd mosolyú főpolgármester korábban az ígérte, hogy a cég- és intézményvezetők kiválasztása kizárólag szakmai alapon történik. „Tehát ide nekem senki ne jöjjön azzal, hogy neki ez a cég kell meg az, mert el fogom küldeni a fenébe” – nyilatkozta nagy hangon, majd szépen sorban jöttek a Draskovicsok, Atkárik, Gyurcsány testőre, Bajnai embere a CEU-ról, csupa kipróbált szocialista és liberális káder. Ezzel párhuzamosan pedig megkezdték a politikai alapú tisztogatást, legutóbb éppen a Fővárosi Kertészeti Zrt. vezetőjét küldte el Karácsony.

A jól hangzó ígéreteiből viszont gyakorlatilag semmit nem teljesített, nem lett ingyenes a tömegközlekedés a 14 éven aluliaknak, nincs húszezer forintos fűtéstámogatás a nyugdíjasoknak és a rászoruló nagycsaládosoknak. A stadionstopot meghirdető főpolgármester azt mondta megválasztása után, hogy él a vétójogával az ilyen jellegű beruházásoknál, ezzel ellentétben végül támogatta az atlétikai világbajnokságra épülő sportkomplexumot.

Mindez két hónap eseménysora, ami kétséget sem hagy afelől, hogy az új balliberális városvezetés hű maradt a hagyományaihoz, a politikai hatalmat rögtön pénzre váltja, semmibe veszi a választóit, miközben nincs elképzelése arról, hogy mit szeretne tenni, nem látjuk a zöld, eddigieknél is élhetőbb Budapest víziójára vonatkozó terveiket. A szimbolikus semmitmondó döntések, mint a klímavészhelyzet kikiáltása vagy az antikorrupciós csomag elfogadása mellett a gyakorlatban azért láthatjuk már, mi vár a budapestiekre, ha lesétálunk a népligeti aluljáróba, amit lassan ismét birtokba vesznek a hajléktalanok, a liberális politika nagyobb dicsőségére.

De ne legyünk igazságtalanok, az innováció is tetten érhető Karácsonyék portáján, hiszen ma készülnek aláírni a többi – liberális vezetésű – V4-es fővárossal a XXI. századi „varsói szerződést”, amelynek legfőbb célja, hogy a nemzeti kormányokat megkerülve jussanak uniós forrásokhoz. A modern kori városállamok létrehozását célzó terv a globalisták egyik reménybeli fegyvere lenne a nemzeti önállóságuk mellett kitartó tagállamok megregulázására. A haladás nevében vissza a középkorba.

Budapest azonban a nemzet fővárosa marad, a magyar államé, amelynek jövőjéről az egész ország dönt, legközelebb 2022-ben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.