Összeférhetetlenek

Megerőszakolt, majd kirabolt egy fiatal magyar lányt, akit előzőleg droggal kínált, az áldozat védelmére kelő amerikai férfit pedig megrúgta egy harmincéves szomáliai férfi.

Nagy Áron
2020. 01. 23. 6:00
null
A rendőrök a támadót még aznap délután elfogták Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megerőszakolt, majd kirabolt egy fiatal magyar lányt, akit előzőleg droggal kínált, az áldozat védelmére kelő amerikai férfit pedig megrúgta egy harmincéves szomáliai férfi a rendőrség alapos gyanúja szerint. Nem Mogadishuban. És nem is Berlin rossz hírű Neukölln vagy London ugyancsak hírhedt Newham kerületében. Hanem itt, Budapesten, Erzsébetváros egyik parkjában, hétfőn.

A szubszaharai gyanúsított oltalmazottként tartózkodik hazánkban. A bevándorlási hivatal fogalomtára szerint tehát „olyan személy, aki ugyan nem felelt meg a menekültkénti elismerés feltételeinek, de fennáll annak a veszélye, hogy származási országába történő visszatérése esetén őt súlyos sérelem érné, és nem tudja vagy az e veszélytől való félelmében nem kívánja hazája védelmét igénybe venni”. Hogy pontosan milyen alapon nyerhette el a magyar állam védelmét, a jogot az itt tartózkodásra, rejtély.

Az oltalmazott definíciójából következően nem vallási üldözött. Mondjuk nem is nagyon lehetne, hiszen a muszlimok az Open Doors nemzetközi jogvédő szervezet adatai szerint lényegében kiirtották a keresztényeket Szomáliában, ahol az iszlám fundamentalizmusnak a XIX. századig visszanyúló és máig ápolt, sőt mi több, népszerű hagyománya van.

A legnagyobb szomáli hős, Mohamed Abdullah Hasszán az 1890-es években kezdte megszervezni „dervisállamát”, bevezette a saría jogot és dzsihádot hirdetett a keresztények ellen. A fenti okból és politikai kultúra híján politikai üldözött sem lehet. (Szomália a gyarmati időket követően tett ugyan néhány bátortalan lépést a lenini úton, de csakhamar darabjaira esett, s az utóbbi fél évszázadát tulajdonképpen anarchikus viszonyok között töltötte, az egyetlen stabil „intézményt” alighanem a törzsek jelentik.)

Bár az élet férfiként sem lehet könnyű Szomáliában, nőként európai szemmel nézve minden számítás szerint maga a pokol: olyan országról beszélünk, ahol a nők jogfosztottak, létezésük egyedüli célja férjük és fiúgyermekeik kiszolgálása. Beszédes adat, hogy egy 2010-es UNICEF-jelentés szerint a szomáli nők 94 százalékának nemi szervein súlyos vagy közepesen súlyos csonkítást végeztek kislánykorukban. Ez a női körülmetélés.

Összegzésként megállapíthatjuk tehát, hogy ez a férfi olyan kultúrából érkezett, olyan társadalomban szocializálódott, amely nem tűr meg más világnézetet, alacsony sorban tartja a nőket és fontos törvénye az erőszak. Nem menekültként érkezett ide, nem azért, mert hazájában különösebben kilógott a sorból, hanem azért, mert otthon valamiért kényelmetlenül érezte magát. A liberális ihletésű nemzetközi egyezmények által ránk rótt kötelezettségek miatt pedig a magyar jogszabályok – reméljük, már nem sokáig – megengedik neki, hogy itt maradjon.

Még egyszer: miért is? Mert „fennáll annak a veszélye, hogy származási országába történő visszatérése esetén őt súlyos sérelem érné, és nem tudja vagy az e veszélytől való félelmében nem kívánja hazája védelmét igénybe venni”. Ebbe a körbe egyébként nagyon sok minden belefér, többek között az is, hogy az illető egy bűnöző, akire kézlevágás vagy kötél vár otthon valamilyen barbár törzsi szokás vagy a saríabíróság ítélete alapján.

Mi pedig reménykedhetünk benne, hogy az ilyen oltalmazottak majd beilleszkednek közénk, hogy hasznos tagjai lesznek a társadalmunknak, mert ha nem, abból a molesztálástól a tömegmészárlásig bármi lehet.

Vagy választhatjuk az ellenállást, elutasíthatjuk a bevándorlást, a kvótákat, a szivárványtársadalmakat, a Soros-tervet; és küzdhetünk egy új, keresztény Európáért, benne egy magyar Magyarországgal, amelynek senki nem szabhatja meg, kit kell beengednie. Szerencsénkre a kormány ezt teszi.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.