Bogdán szeretett volna, de nem tudott eligazolni Liverpoolból

A magyar válogatott kapus kölcsönszerződés helyett bekerült az angolok PL-keretébe.

Földi Bence
2017. 09. 03. 11:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem túl jó a helyzetem, a célom, hogy felépüljek, részt vegyek a felkészülésben, és addigra szerintem ki fog derülni, hogy mi a felállás kapusposzton a csapatnál. Utána kell kitalálnom, hogyan tovább, de már korábban jeleztem, hogy szeretnék valami újat kipróbálni tíz északnyugat-angliai esős év után. [ ]

Az a legfontosabb, hogy legyen esélyem védeni, elkezdjek játszani, nem mellesleg egy olyan helyre kerülni, ahol jobban lehet élvezni az életet, jobb az időjárás”

– ezeket még a blogunknak adott május végi nagy interjúban mondta Bogdán Ádám.

A magyar válogatott kapus még tavaly novemberben sérült meg, és bár úgy tűnt, júliusra felépül, több honlapon is az olvasható, végül csak szeptemberre térhet vissza a kapuba. A Nemzeti Sport szerint a Nottingham Forest érdeklődött utána, de nem lett belőle semmi, lehet, hogy azért, mert Bogdán nem akart Angliában maradni, valamint a sérüléséből sem épült fel.

Eddig úgy látszott, már egyáltalán nem számolnak vele az Anfielden, miután többször is bakizott első liverpooli évében. Az angolok 25 fős Premier League-keretébe azonban így is bekerült, ami azért is érdekes, mert így Jürgen Klopp vezetőedző négy kapus közül is válogathat (Mignolet, Karius és Ward is előrébb áll a rangsorban Bogdánnál). Erre a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutó Liverpoolnak feltehetőleg azért lehet szüksége, mert a német menedzser minél inkább rotálni akarhatja a játékosait, hogy mindig mindenki a lehető legjobb teljesítményre legyen képes.

Meglepetésre egyébként egy másik „kegyvesztett”, Lazar Markovic is bekerült a 25 fős keretbe. A szerb szélső már Klopp érkezése előtt sem tudott a csapatba kerülni, kölcsönben is járt a Fenerbahcénál, a Sportingnál és a Hull Citynél. Most nem küldték el, ő is a rotáció miatt keveredhet majd néha a kispadra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.