Bogdán Ádám megint nem tudott eligazolni Liverpoolból

A Leedsszel és a Celtickel is hírbe hozták a magyar válogatott kapust, végül maradt a Vörösöknél.

Földi Bence
2018. 02. 01. 9:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már két éve, hogy Bogdán Ádám egy bakisorozatot követően kikerült a komolyan vett kapusok köréből a Liverpoolnál. Azóta volt kölcsönben a Wigannél, ahol súlyos sérülést szenvedett 2016 őszén – azóta is lábadozik. Tavaly májusban az Anfield Road blognak adott interjúban azt mondta, tudja, hogy nem túl jó a helyzete Liverpoolban, de célja, hogy felépüljön. „Már korábban jeleztem, hogy szeretnék valami újat kipróbálni tíz északnyugat-angliai esős év után” – jelentette ki akkor, persze mediterrán lehetőségek nem adódtak.

A tavaly nyári átigazolási szezonban több klub is érdeklődött utána, de mivel nem épült fel, nem ment kölcsönbe, ugyanakkor bekerült a Liverpool huszonöt fős Premier League-keretébe. Ő azt mondta a Digi Sport Reggeli start című műsorában tavaly szeptemberben, hogy focizásra nem volt alkalmas a lába. „Bízom abban, hogy egy hónapon belül rendesen fogok tudni edzeni, januárban pedig készen állok majd a kölcsönadásra, ha már nyáron lecsúsztam róla” – jelentette ki akkor.

A januári transzferidőszakban két csapattal boronálták össze: előbb az angol másodosztályban szereplő Leeds Uniteddel, majd a skót bajnok, glasgow-i Celtickel, ahol most az a Brendan Rodgers a vezetőedző, aki annak idején Liverpoolba vitte a magyar kapust. Az átigazolási időszak utolsó napjáig, azaz szerdáig úgy tűnt, lehet ebből bármi, ám a Cold Rainy Nights in Britannia blog kérdésére Bogdán elárulta, továbbra sincs kész a játékra, így hiába ment volna szívesen a Celtichez, Rodgers jelenlegi klubjának azonnal szüksége lett volna bevethető kapusra. Mint mondta, ugyanezen okokból nem tett végül ajánlatot neki a Leeds sem korábban.

Az este folyamán aztán a Liverpool Echo szakírója, James Pearce a Twitteren megerősítette, hogy Bogdán nem tud elmenni kölcsönbe, marad a klubnál. A drukkerek közül sokan poénkodva reagáltak, volt, aki azt írta, nem is tudta, hogy a magyar hálóőr még a Liverpool focistája. Akadt olyan is, aki felszólította Pearce-t, hogy jelentkezzen ki, ha nem tud igazolásról beszámolni, egy felhasználó pedig azzal viccelődött, hogy Bogdán maradása olyan, mintha vett volna egy új kapust a Liverpool.

Csütörtök reggel Bogdán Ádám maga ragadt billentyűzetet, és a Facebook-oldalán megírta, mi a helyzet. „A napokban felmerült egy-két nagyobb klub neve velem kapcsolatban, amelyek valóban komolyan érdeklődtek irántam – kezdte posztját a magyar válogatott kapus. –

Sajnos azonban sérülésem után még nem kerültem olyan állapotba, hogy adott esetben egyből bevethető legyek, ezért nem szerződtem most egyik klubhoz sem.”

Sorait így zárta: „Tudom, hogy sokan szorítotok értem, nekem is csalódás, hogy ennyire elhúzódik a rehabilitációm, de azért dolgozom, hogy minél előbb pályára léphessek.” Remélhetőleg hamarosan visszatérhet, és akár már tavasszal eligazolhat kölcsönbe egy a Celticnél és a Leedsnél előállthoz hasonló vészhelyzet esetén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.