Bogdán Ádám ismét focizott

A Liverpool U23-as csapatában lépett pályára, de egy beszámoló szerint nem védett jól.

Földi Bence
2018. 03. 22. 10:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kölcsönben szerepelt a Wigan Athleticnél Bogdán Ádám, a Liverpool magyar válogatott kapusa, amikor 2016 őszén súlyos sérülést szenvedett. Azóta folyamatosan próbált felépülni, hogy eligazolhasson a Liverpoolból, ahol már több mint két éve kegyvesztett több meccsen bemutatott rossz teljesítménye miatt, de egyelőre nem járt sikerrel: tavaly nyáron és idén januárban is maradt Északnyugat-Angliában – pedig legutóbb a Leeds és a Celtic Glasgow is vitte volna kölcsönbe.

Most úgy fest, hogy Bogdán felépülése jól halad, ugyanis jó ideje végez már labdás edzéseket, és a kapuba is be tudott már állni, szerdán pedig hosszú idő után először pályára is lépett. A Liverpool U23-as csapata a Middlesbrough U23 ellen küzdött idegenben a Premier League Cup elnevezésű sorozat nyolcaddöntőjében, ám a Vörösök 3-1-es vereséget szenvedtek.

This is Anfield beszámolója szerint Bogdán azért is kapott lehetőséget, mert a válogatott mérkőzésekre sokakat hívtak el. Mint írták, a Liverpool az első félidőben jól támadott, de már 45 másodperc után hátrányba kerültek, ráadásul a magyar kapus nem védett jól. A Vörösök második góljukat úgy kapták, hogy Bogdán kiejtett a kezéből egy alapvetően könnyen fogható labdát, amelyet az ellenfél bevágott a kapuba.

A mérkőzés arról is nevezetes volt, hogy a Liverpool tavalyi első számú jobbhátvédje, Nathaniel Clyne is pályára lépett. Az angol válogatott focista a mostani szezonban még nem szerepelt a felnőtt csapatban, hivatalosan hátsérüléssel küszködött, de pletykálták azt is, hogy droghasználat miatt a klub eltiltotta. Úgy fest, hamarosan Jürgen Klopp német vezetőedző rendelkezésére állhat, így az idei szezonban a jobboldalon bevetett két fiatal angol – Joe Gomez és Trent Alexander-Arnold – kevesebb játékpercre számíthat a szezon hátralévő néhány meccsén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.