Még tovább maradnak rács mögött Hunvaldék

2009. 09. 05. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jogerőssé vált Hunvald György Erzsébetváros súlyos, bűnszervezetben elkövetett bűncselekményekkel gyanúsított MSZP-s polgármestere előzetes letartóztatásának meghosszabbítása november közepéig – közölte Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője. Az ügy fejleményeiről a szóvivő elmondta: a bíróság első fokon tegnap Gál György, a VII. kerületi gazdasági bizottságának volt elnöke, az időközben megszűnt SZDSZ-frakció egykori vezetőjének előzetesét is meghosszabbította november 27-ig. Az ugyancsak szabad demokrata Kardos Péter, aki a bűncselekmények elkövetésekor a pénzügyi bizottság elnökeként tevékenykedett, szintén jogerősen tölti a már többször meghosszabbított letartóztatását. Gál, aki novemberben tölti börtönben tartózkodásának egyéves évfordulóját, és a gyanú szerint csaknem 350 millió forint kenőpénzt tehetett zsebre, védőjével együtt fellebbez.
Az eredeti adatok alapján huszonkét gyanúsított 2003-ban, 2004-ben majd egymilliárdos kárt okozott az önkormányzatnak, az MSZP-s és SZDSZ-es politikusok bűnlajstromát azonban a nyomozó hatóságok 2006 és 2008 közötti időszakra is kiterjesztették.
A napokban elkészült az erzsébetvárosi Fidesz jelentéstervezete az ügy miatt az önkormányzatban zajló belső vizsgálathoz. Fő felelősnek továbbra is a polgármestert tartják, és a közeljövőben ismét benyújtják javaslatukat a csonka képviselő-testület feloszlatásáról, illetve Hunvald Györgyöt határozatban szólítanák fel lemondásra.

Ingatlanpanama készül? Egyre több ingatlanpanama-gyanús előterjesztés kerül a fővárosi városképvédelmi bizottság elé az MSZP-s vezetésű kerületekből – mondta tegnap Ughy Attila, a testület fideszes elnöke. Soroksár egyik még érintetlen területének átsorolásáról ma dönt a Fővárosi Közgyűlés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.