Kolompár több napig bulizott

Kolompár Orbán továbbra sem bontja ki az igazság minden részletét tavalyi balatonmáriafürdői családi nyaralásával kapcsolatban. Bár az Országos Cigány Önkormányzat elnöke állítja, családja is csak arra a napra maradt, amelyre ő is, mindössze pár óra erejéig a táborba látogatott. Csakhogy fotósorozatunk bizonyítja, hogy a roma vezető nem pusztán röplátogatást tett a Balaton partján.

Joó István
2009. 09. 23. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint lapunk megírta, a Magyar Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Közalapítvány halmozottan hátrányos helyzetű roma gyermekek számára írta ki egyik pályázatát, méghozzá anyanyelvi és hagyományőrző táboroztatásra. A Bács-Kiskun Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnyerte a támogatást, ám a pályázati célt, úgy tűnik, nem sikerült tartani. A Magyar Nemzetben is közölt képek, a Hír TV-ben többször lejátszott videorészletek, illetve azok készítője, Hajek Csaba pályázati alvállalkozó, médiareferens tanúsága szerint a gyerekek helyett Bács-Kiskun megyei települések cigány önkormányzati vezetői lepték el családtagjaikkal a „táborhelyszíneket”. Köztük volt Kolompár Orbán is feleségestül, több gyermekével. Egyikükről az idén februárban írta meg az MTI, hogy kábítószerrel való visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik ellene eljárás. A résztvevők között volt egy névrokon, Kolompár László (fotónkon középen), aki az OCÖ-vezető vádlott-társa.
Részletek az 5. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.