Keresés
Magyar Nemzet
2021. augusztus 1., vasárnap, Boglárka napja
HÍR TV - Európai híradóA profi lehallgatásnak nem marad nyoma.
Archívum, Média
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/media/meg-a-zene-is-meszaros-lorincektol-jon-a-balatonnal-3887787/

Még a zene is Mészáros Lőrincéktől jön a Balatonnál

Június utolsó napján vásárolták meg a térségben sugárzó kereskedelmi rádiót, a Part FM-et.

Június utolsó napján a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc és felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix cége vásárolta meg a balatoni térségben sugárzó kereskedelmi rádiót, a Part FM-et. A magát „a Balaton rádiójának” tituláló adó 2012 decembere óta sugároz, fenntartója pedig az Echo Penisola Kft. nevű, Siófokra bejegyzett cég. Ez a társaság került június 30-án a Talentis Group Beruházásszervező Zrt. tulajdonába, amely az Opten cégnyilvántartása szerint Mészárosék családi vállalkozása. Miközben a szülők az 50-50 százalékos tulajdonosok, két lányuk, Ágnes és Beatrix a cég ügyvezetői. A rádiót Csík Zoltán egykori rendőrtiszt igazgatja a tulajdonosváltás óta, akit a felcsúti polgármester jobbkezének, bizalmasának tartanak az üzleti életben.

A Part FM két frekvencián szól, a siófoki 92,6-en és a fonyódi 101,3-en. Ezen a két hullámhosszon lefedi a teljes balatoni régiót, de fogható Veszprémben, Marcalin, Tapolcán és Enyingen is. A rádiót korábban a siófoki kézilabda- és teniszklubban is érdekelt Fodor János cége, a Pro Pannonia Kft. üzemeltette, és 2012-ben egy bizonyos Hang-Adás Kft. alapította. Utóbbi cég pályázott korábban a budapesti Gazdasági Rádió által használt 105,9 MHz-re, majd az indulás előtt névváltoztatási kérelmet nyújtott be. Így született meg a fővárosban és az agglomerációban fogható kormánypárti Karc FM, amely ma már a Magyar Idők kiadójának birtokában van. A Magyar Idők Kiadó Kft. 2016-os éves beszámolójában egyébként az szerepel, hogy a cég rövidesen tulajdonost vált, a megyei lapokat, a Nemzeti Sportot és a Világgazdaságot kiadó Mediaworks Zrt. birtokába kerülhet. Ha ez megtörténik, akkor Mészárosnak hirtelen két rádiója is lesz, hiszen a Mediaworks szintén az érdekeltségébe tartozik.

A Part FM – a honlapja szerint – nemrég újult meg, ismert műsorvezetőket igazolt, és „az új műsorstruktúrával, a közelmúlt nagy slágereivel azokat is” igyekeznek majd „idecsábítani”, akik korábban nem őket választották. Zenei stílusa és fiatalos arculata alapján a 18–49-es korosztályra pozicionálja műsorát, igaz, hallgatottságáról nincs publikus adat. A Balatonon jelenleg a Part FM-en kívül két kereskedelmi rádió üzemel: az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó Rádió 1, illetve a Helikon Rádió. Ezeken kívül csak az állami média adásait hallhatják a nyaralók. Mészáros Lőrinc egyébként az idén kezdett terjeszkedni a Balatonnál. Tőzsdei cége, a Konzum Nyrt. megvásárolta a 12 tóparti kempinget működtő Balatontouristot. Mindez azt jelenti, hogy a felcsúti polgármester kempingjeiben nyaralók egyben az ő rádiójából kapják majd a híreket.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

PC19

Miért jobb nekünk a forint, mint az euró?
A magyar forint 75. születésnapján – amit ma ünneplünk – mérlegre kell tennünk a forint kivezetésének és az euró bevezetésének dilemmáját. A kérdést kizárólag Magyarország nemzeti érdekei alapján kell elemeznünk.

Ellenzéki belviszály

Keményen odaszólt Gyurcsánynak Baja momentumos polgármestere
Nyirati Klára szerint 2009 előtt a volt szocialista politikus kormánya sodorta válságba az országot.
Tizenhárom milliárdot költött az egészségügyre a kormány
A miniszter szerint a fejlesztéseknek köszönhetően egymillió ember onkológiai kezelésének feltételei javíthatók.

Poszt-trauma

Ördög Nórát arcátlanul használta fel a liberális média
Figyelem! Ez a módszerük!

Poszt-trauma

Hamilton perfekt magyar és térdepel
A végén még megérjük, hogy ez a tájékozatlan autóversenyző beszáll a Jobbik kampányába is.

Poszt-trauma

Karácsonynak megüzenték…
Feri meg nemsokára bemondja az ATV-ben, hogy Gergő körül fogy a támogatás.

Aktuális

Bemutatták a cserélhető objektíves vlog kamerát + videó
A ZV-E10 APS-C kamera kiváló minőségű videó- és hangteljesítményt, vlog-optimalizált funkciókat és sokoldalú csatlakoztathatóságot kínál.

Fricz Tamás blogja

Gyurcsány, tudod, hol kezdődik a tahóság?
Az őszödi hazudozó stílusa leginkább a külvárosi vásott figurák stílusára hajaz.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!