Ingyen fogyasztottak Kolompárék

Ládaszám rendelte magának és családjának a söröket Kolompár Orbán volt cigány vezető a balatonlellei állami üdülőben.

NT
2012. 11. 05. 2:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint két éve várja egy balatonlellei vállalkozó, hogy az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) kifizesse neki azt a 7,3 millió forintos gyermekétkeztetési számlát, amelyet a szervezet jogelődje, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) hagyott hátra még Kolompár Orbán vezetése alatt.

Szabó Miklósné étterme Kolompár megrendelésére 2010. május 15-től szeptember elsejéig ebédeltette a lellei állami üdülőbe érkező roma fiatalokat és tábori dolgozókat. Ám miután Kolompárék – vállalásuk ellenére – nem újították fel az épületet, nem hoztak létre roma felnőttképzési központot, és roma gyerekek helyett cigány politikusokat üdültettek a táborban, az állam szerződést bontott velük, és visszavonta a tábori étkeztetésre megítélt huszonegymillió forintos támogatást is.


Erre hivatkozva sem az OCÖ, sem a vele szerződött táboroztató szervezetek nem voltak hajlandók fizetni Szabó Miklósnénak, akinek cége a csőd szélére jutott. A szerződésszegés miatt az állam 2010 szeptemberében az üdülő haszonbérleti jogát is elvette a cigány önkormányzattól. Jellemző: Kolompár Orbán 2010 nyarán sokszor megfordult Szabóné lellei vendéglőjében családostul, és ládaszám rendelt sört, ám „elfelejtett” fizetni, és csaknem négyszázezres adósságot hagyott maga után.

A teljes cikket a Magyar Nemzet hátfői számában olvashatják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.