A helyreállítási alapról nagyon különböznek a vélemények

Az általános tagországi állásponttól a „fukar négyek” véleménye áll a legmesszebb.

Forrás: MTI2020. 07. 16. 10:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétvégi uniós csúcshoz közeledve is nagyban különbözik az egyes uniós tagállamok véleménye a helyreállítási alapról – mondta az Alapjogokért Központ projektvezető-helyettese csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Kurucz Orsolya hozzátette: az általános tagországi állásponttól a „fukar négyek” – Svédország, Ausztria, Dánia és Hollandia – véleménye áll a legmesszebb.

Ezek az országok a kezdetektől ellenzik, hogy az Európai Unió hitelt vegyen fel, és a déli tagállamok vissza nem terítendő támogatás formájában részesüljenek belőle – emelte ki. Ha mégis így lenne, akkor a támogatáshoz komoly feltételeket kötnének ki.

A helyreállítási alap elfogadásához tehát először a „fukar négyeket” kell megpuhítani – jelentette ki.

Egyelőre nagyon nagyok a törésvonalak, és kérdéses hogy Angela Merkel német kancellár hogyan tud megállapodást kicsikarni – vélekedett Kurucz Orsolya.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.