A baloldal a Soros-galaxisban politizál

Rétvári Bence szerint labancok akarnak minket kioktatni hazaszeretetből és szuverenitásból.

Magyar Nemzet
2020. 12. 15. 10:33
RTVRI Bence
Budapest, 2020. október 20. Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. október 20-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Demeter Márta (LMP) napirend előtt arról beszélt: miközben az elmúlt napokban jelentősen nőtt a fertőzöttek és az elhunytak száma, a kormány azzal van elfoglalva, hogy százmilliárdokat szervezzen ki fideszes alapítványoknak. – Amint lehetőségünk lesz rá, vissza fogjuk szerezni az emberek pénzét, és mindenkit felelősségre fogunk vonni, aki részt vett a közpénz privatizációjában – jelentette ki. Demeter hangoztatta: a 48-as forradalom és szabadságharc teremtette meg a felelős kormányzás alapjait, ezért szerinte egy felelős kormány nem mutogathat mindig másra a rossz válságkezelésért.

Van annak egy diszkrét bája, ahogy a baloldal a 48-as forradalomra hivatkozik, azaz a labancok akarnak minket kioktatni hazaszeretetből és szuverenitásból

– fogalmazott válaszában Rétvári Bence. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára hangsúlyozta:

1848-ban az emberek nem azt követelték, hogy Bécsből mondják meg nekünk, mi kell nekünk, hanem saját felelős kormányt, saját nemzeti bankot, saját hadsereget, egy önálló és erős Magyarországot akartak. – Ez az, amit mi most teszünk

– szögezte le. Rétvári megjegyezte: akkor is voltak, akik a helytartótanács döntését várták, és őket akarták kiszolgálni, ezt ma a baloldal teszi, amely a „Soros-galaxisban politizál”. A védekezésről az államtitkár úgy fogalmazott: míg számos országban elfogytak a felszerelések, az ágyak és az orvosok, Magyarországon minden beteget ellátnak a kórházakban, a fertőzöttek és az elhunytak száma pedig megegyezik az uniós átlaggal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.