időjárás 18°C Csanád, Emil 2022. május 28.
logo

Politico: Enged az olaj ügyében Magyarországnak Brüsszel

Orbán Viktor: A vírus nem válogat

Magyar Nemzet
2020.12.14. 17:30
Orbán Viktor: A vírus nem válogat

Harangozó Tamás arról kérdezte a miniszterelnököt, hogy miért nem ad a kormány valóban százszázalékos táppénzt az egészségügyi dolgozóknak, hogy ne kelljen félniük teszteltetni magukat, vagy betegszabadságra menni.

A miniszterelnök kifejtette: ha valaki beteg lesz, táppénzre megy, és a fizetése hatvan százalékát megkapja. Ha állítja, hogy munkahelyi megbetegedés történt, megkaphatja a maradék negyven százalékot is. A miniszterelnök elmondta, nem érti, ezt a kérdést az ellenzék miért csak az egészségügyi dolgozókra és tanárokra szűkíti le. – Vagy megadjuk mindenkinek ezt a jogosultságot, vagy senkinek – mondta a miniszterelnök, és kifejtette, hogy ezért az a rendszer, hogy mindenki megkaphatja a teljes táppénzt, de erre külön eljárás van, azt külön kérnie kell.

Az MSZP képviselője viszonválaszában azt mondta, az orvosok és a tanárok nem kapják meg ezeket a pénzeket, a kormányhivatalok ugyanis nem adják meg a plusz negyven százalékot. Harangozó Tamás úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor értse meg, lehet, hogy náluk boldog lesz a karácsony, de sok magyar családban nem.

Viszonválaszában Orbán Viktor hazugságnak nevezte, hogy a jobboldalon jobb lesz a karácsony, mint a baloldalon. Nemcsak a baloldali családokban, a jobboldaliakban is halnak meg emberek. A vírus nem válogat

– válaszolta a miniszterelnök, és megismételte, hogy aki táppénzre megy, az megkapja a fizetése hatvan százalékát, ha pedig munkahelyi megbetegedés történt, külön közigazgatási eljárásban megkaphatja a hiányzó negyven százalékot. Hatvan meg negyven az száz – mondta Orbán Viktor, ugyanakkor elismerte, hogy lehetne egyszerűbb az eljárás. – Rajta leszünk ezen – fogalmazott.