„Az LMP is be van darálva a Soros-kolbászba”

A miniszterelnök emlékeztetett rá, hogy a Jobbik és az LMP is felsunnyogott Gyurcsány Ferenc listájára.

Magyar Nemzet
2020. 12. 14. 16:36
ORBÁN Viktor
A miniszterelnök emlékeztetett: Soros György és Barack Obama is tartott már előadást a Fudan Egyetemen. Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Keresztes László Lóránt (LMP) a migráció kapcsán kérdezte a miniszterelnököt a Parlamentben. Arról beszélt, hogy a kormánynak végre cselekednie kellene a bevándorlás kapcsán, és nemcsak kampányolnia vele. – Miért hajtottak végre önök olyan tömeges letelepedési programot, amivel mintegy húszezer embert engedtek be az országba? – kérdezte a miniszterelnököt. Hozzátette: nem hiteles a keresztény Európa védelmét hangsúlyozni és közben olyan keleti despotákkal barátkozni, mint amilyen a török elnök.

Válaszában Orbán Viktor elmondta, hogy Magyarországon senki sem tud pénzért letelepedési jogot vásárolni.

A török elnök kapcsán pedig arról beszélt, hogy igaz, hogy Erdoğan bevándorlókkal fenyegeti Európát, de ezt azért teheti, mert a migránsok ott vannak nála. Köszönetet kell neki mondani, hogy ott tartja őket, és nem engedi őket Európába.

Viszonválaszában Keresztes László Lóránt elmondta, hogy ő személy szerint nem támogatja az Európai Egyesült Államok elképzelését. Ezután a klímaváltozásról kérdezett. – Több tízmillió ember veszíti el majd az életterét, ha nem teszünk lépéseket – hívta fel rá a figyelmet az LMP politikusa, és azzal vádolta a kormányt, hogy rendszeresen vétózzák a környezetvédelmi terveket az unióban.

Orbán Viktor örömét fejezte ki, hogy Keresztes László Lóránt nem támogatja az Európai Egyesült Államok tervét, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az LMP a Jobbikkal együtt fölsunnyogott arra a listára, amelynek vezetője éppen azt szorgalmazza.

Szép dolog a személyes ellenállás, de talán kicsit elkésett – fogalmazott Orbán Viktor, és azt mondta, be vannak darálva az ellenzékiek a Soros-kolbászba, amelyet az ellenzéki közös lista jelent, amit Gyurcsány Ferenc vezet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.