Orbán Viktor: Viszlát, Brüsszel!

Orbán Viktor a közösségi oldalán közzétett fényképe arról tanúskodik, hogy a miniszterelnök elindult hazafelé a győztes csata után.

Magyar Nemzet
2020. 12. 11. 16:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor a közösségi oldalán tett közzé egy fényképet, ami Brüsszel egyik repülőterén készült. A miniszterelnök az őt szállító gépkocsi felvezetését biztosító rendőrök egyikétől köszön el ökölpacsival. A győztes ütközet után elindult hazafelé a magyar kormányfő.

 

https://www.facebook.com/orbanviktor/photos/a.10151703698051093/10158819983326093/

Orbán Viktor egész héten tárgyalt azért, hogy az uniós tagállamok el tudják fogadni a következő hétéves EU-költségvetést. Lapunk is tudósított az eseményekről, melyeket a miniszterelnök Facebook-oldalán közzétett videók segítségével is nyomon követhettünk. Már szerda este a kiszivárgott dokumentumok alapján sejthető volt, hogy a magyar, a lengyel és a soros elnökséget betöltő német kormány megegyezett. Bár a baloldal EP-képviselői korán győzelmet hirdettek, a késő esti órákban Deutsch Tamás és Varga Judit is bejelentette, hogy a megegyezés a magyar kormány győzelmét jelenti.

Csütörtökön Orbán Viktor is megemlítette, hogy hallja az otthoni hangokat, de a nagy megállapodás még hátravan, ugyanis a további 24 EU-tagállamot is meg kellett győzni, hogy fogadják el az alkut. A tárgyalások végül magyar és lengyel sikerrel zárultak, minden kormány- és államfő elfogadta a módosított feltételrendszert.

Orbán Viktor magyaráz az EU vezetőinek. A miniszterelnök mellett Charles Michel, szemben pedig Macron és Merkel.

A magyar miniszterelnök így az egyhetes tárgyalássorozatot sikerrel zárta, ahogy arról egy másik videójában beszámolt:

– Sikerült megvédeni a magyarok pénzét, ami a következő évek gazdasági fejlesztéseihez jól jön majd.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.