„Ha a baloldalon múlna, nem lenne hitelmoratórium és bértámogatás”

Schanda Tamás szerint a kormány nem élt vissza a rendkívüli jogrenddel, hiszen a parlament szavazta meg a baloldal által kifogásolt törvénymódosításokat.

Magyar Nemzet
2021. 02. 16. 11:58
SCHANDA Tams Jnos
Schanda Tamás szerint Gyurcsány Ferenc és a baloldal nem tanult a 2008-2009-es válságból MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Fidesz a korábbi felhatalmazást az egypárti túlhatalmának szélesítésére használta – mondta napirend előtti felszólalásában kedden a parlamentben Brenner Koloman. A jobbik képviselője példaként említette, hogy – szerinte – a kormány a veszélyhelyzetet kihasználva változtatta meg a választási törvényt, és alakította át az egyetemek fenntartását.

A média helyzete romlásának szomorú csúcspontjának nevezte a Klubrádió bezárását a jobbikos politikus. – Önök félnek, reszketnek, hogy bekövetkezik a szebb jövő, hiszen a Jobbik és Jakab Péter a legnépszerűbb a 35 év alattiak körében – mondta a kormánypárti képviselőknek Brenner Koloman.

Válaszában Schanda Tamás emlékeztette az ellenzéki politikust, hogy a választási törvényről, és a felsőoktatási átalakításról is a parlamentben vitatkoztak, így a kormány nem használta ki a rendkívüli jogrendet.

– Ön nem a magyar kormány tagja – szúrt oda az államtitkár Brenner Kolomannak, és elmagyarázta neki, ha részt vett a parlamenti vitákon, akkor nem rendeleti úton született döntés az említett kérdésekben.

A Klubrádió ügyében a magyar bíróság döntött, és mindenkinek be kell tartania a jogszabályokat. A rádióadó sem vitatja, hogy folyamatos jogsértést követett el. A Jobbik politikusa tehát a kiírásra kerülő nyílt, többszereplős pályázatot tartja botránynak – hívta fel rá a figyelmet Schanda Tamás.

– Ön és a baloldali barátai semmit sem változtak, nem szavazzák meg a veszélyhelyzet meghosszabbítását. Ha önökön múlna, február 22-e éjféltől nem lenne bértámogatás, orvosi béremelés vagy hitelmoratórium

– mondta az államtitkár az ellenzék hozzáállásáról.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.