Vásárhelyi Máriának jó erős gyomra van

Szüksége is van rá.

2021. 02. 10. 11:00
Vásárhelyi Mária;
Budapest, 2011. április 14. Vásárhelyi Mária médiaszociológus, a Magyar Demokratikus Charta egyik szóvivője részt vesz azon a sajtótájékoztatón, amelyet a 2011. április 16-ra, az új alaptörvény elleni tiltakozásul szervezett tüntetésről tartottak a Batthyány-örökmécsesnél. MTI Fotó: Kallos Bea Fotó: Kallos Bea
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldali megmondóemberek közül, ha lehet ilyet mondani, Vásárhelyi Mária a legidegesítőbb. Nemcsak azért, mert unos-untalan ugyanazok a megszokott sémák kerülnek elő a posztjaiban, megnyilvánulásaiban, hanem azért is, mert prototípusa a mindenkit és mindent lenéző liberális értelmiséginek. Azt hiszi magáról, hogy kizárólag ő tud mindent, kizárólag az ő véleménye a mérvadó, bármiről is legyen szó. A régi SZDSZ-es bagázshoz tartozik, akik a liberalizmust hirdetve a liberális felsőbbrendűség tüneteit hordták és hordják mind a mai napig magukon. Elég, ha Demszkyre, Kunczéra vagy akár Horn Gáborra gondolunk.

Vásárhelyi az utóbbi időben újból előhúzta a fiókjából a szélsőjobbos kártyát; korábban a turulszoborral kapcsolatban jelentkezett egy poszttal, most pedig ismét fából vaskarikát készített, hiszen az alábbi mondatot posztolta a Facebookra:

„A szabad és független intézmények rombolása semmiben nem különbözik a könyvégetéstől! #freeSZFE”

Előkerült a náci könyvégetés, igaz, olyan kontextusban, amit valóban csak a liberális felsőbbrendűséggel felvértezett emberek értenek meg, mert még véletlenül sincs köze a két dolognak egymáshoz.

Ez az újból előkapott nácikártya annak függvényében érdekes, hogy Vásárhelyi egyetlen szóval sem kifogásolta annak a Jobbiknak a szisztematikus tisztára mosását és beemelését az ellenzéki szivárványkoalícióba, amelynek képviselői nem is olyan régen még zsidókat akartak listázni a Parlamentben, illetve alpári módon gyalázták meg a nyilas terror áldozatainak emléket állító bronzcipőket a Duna-parton. De ez nem egyedüli eset. Korábban a balliberális szociológus azt a DK-s László Imrét is megvédte, aki egy nyilvános testületi ülésen Hitlert magasztalva úgy fogalmazott: megérdemelte, hogy annak idején a Time magazin az év emberének választotta.

Vásárhelyi igazi liberálisként ezeken a dolgokon könnyedén átsiklik, hiszen előtte egy cél lebeg, az Orbán-kormány leváltása, bármi áron.

Csak jó erős gyomor kell hozzá, az meg a jelek szerint adva van.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.