időjárás 2°C Taksony 2022. november 29.
logo

Vásárhelyi Máriának jó erős gyomra van

Csépányi Balázs
2021.02.10. 11:00
Vásárhelyi Máriának jó erős gyomra van

Szüksége is van rá.

A baloldali megmondóemberek közül, ha lehet ilyet mondani, Vásárhelyi Mária a legidegesítőbb. Nemcsak azért, mert unos-untalan ugyanazok a megszokott sémák kerülnek elő a posztjaiban, megnyilvánulásaiban, hanem azért is, mert prototípusa a mindenkit és mindent lenéző liberális értelmiséginek. Azt hiszi magáról, hogy kizárólag ő tud mindent, kizárólag az ő véleménye a mérvadó, bármiről is legyen szó. A régi SZDSZ-es bagázshoz tartozik, akik a liberalizmust hirdetve a liberális felsőbbrendűség tüneteit hordták és hordják mind a mai napig magukon. Elég, ha Demszkyre, Kunczéra vagy akár Horn Gáborra gondolunk.

Vásárhelyi az utóbbi időben újból előhúzta a fiókjából a szélsőjobbos kártyát; korábban a turulszoborral kapcsolatban jelentkezett egy poszttal, most pedig ismét fából vaskarikát készített, hiszen az alábbi mondatot posztolta a Facebookra:

„A szabad és független intézmények rombolása semmiben nem különbözik a könyvégetéstől! #freeSZFE”

Előkerült a náci könyvégetés, igaz, olyan kontextusban, amit valóban csak a liberális felsőbbrendűséggel felvértezett emberek értenek meg, mert még véletlenül sincs köze a két dolognak egymáshoz.

Ez az újból előkapott nácikártya annak függvényében érdekes, hogy Vásárhelyi egyetlen szóval sem kifogásolta annak a Jobbiknak a szisztematikus tisztára mosását és beemelését az ellenzéki szivárványkoalícióba, amelynek képviselői nem is olyan régen még zsidókat akartak listázni a Parlamentben, illetve alpári módon gyalázták meg a nyilas terror áldozatainak emléket állító bronzcipőket a Duna-parton. De ez nem egyedüli eset. Korábban a balliberális szociológus azt a DK-s László Imrét is megvédte, aki egy nyilvános testületi ülésen Hitlert magasztalva úgy fogalmazott: megérdemelte, hogy annak idején a Time magazin az év emberének választotta.

Vásárhelyi igazi liberálisként ezeken a dolgokon könnyedén átsiklik, hiszen előtte egy cél lebeg, az Orbán-kormány leváltása, bármi áron.

Csak jó erős gyomor kell hozzá, az meg a jelek szerint adva van.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.