Orbán Balázs: Az EU-s költségvetés haszonélvezője lesz hazánk

A Miniszterelnökség államtitkára szerint az uniós források kapcsán felhozott ellenzéki kritikák nem a tényeken alapulnak.

Magyar Nemzet
2021. 03. 22. 12:27
ORBÁN Balázs
Orbán Balázs szerint külön érdekesség, hogy a Jobbik ugyanazt kommunikálja a parlamentben, mint a DK MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A következő hét évben jelentős uniós források érkeznek hazánkba, és április elejéig jeleznie kellene a kormánynak, mit kíván tenni ezekkel a pénzekkel, de a kormány még nem lépett – hangoztatta napirend előtti felszólalásában Keresztes László Lóránt hétfőn a parlamentben. Szavai szerint a korrupció melegágya lett az uniós források felhasználása, ráadásul a kormány képtelen hatékonyan lehívni a pénzeket. Az LMP politikusa arról is beszélt, hogy más gazdaságpolitikában kell gondolkozni a járvány után. Szerinte a Fidesz nagyhatalmak zsoldjában áll, és Kína terjeszkedését segítik. – A kormány összeszerelő üzemmé degradálta az országot, és kiszolgáltatott helyzetben hagyja a munkavállalókat – tette hozzá.

– Azért állunk második helyen az oltások terén az unióban, mert kínai vakcinát is használunk. Ezért több mint felháborító az ellenzék viselkedése, akik folyamatosan aláássák a védekezést a keleti országok támadásával

– ezt már Orbán Balázs mondta válaszában, s szerinte minél több biztonságos oltóanyagra van szükség, ám amikor a baloldal a keleti kapcsolatok ellen agitál, aláássa ezt a nemzetstratégiai célt. A Miniszterelnökség államtitkára arról is beszélt, hogy a bruttó hazai termék változása terén jól állunk, nálunk öt százalék volt csak a csökkenés, miközben az unió átlaga hat százalék. – Az EU előrejelzései szerint hazánk jobban fog megküzdeni a válsággal a következő években. mint az uniós átlag. Magyarországon négy–öt százalék közötti növekedés lesz, míg az unió átlaga nem éri majd el a négy százalékot. Az EU-ban 7,3 százalék a munkanélküliség, Magyarországon viszont csak 4,1 százalék – sorolta az adatokat Orbán Balázs.

– A baloldal kritikái az uniós források kapcsán nem a tényeken alapulnak – hangsúlyozta az államtitkár, és elmondta, a következő uniós költségvetés egyik legnagyobb haszonélvezője hazánk lesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.