Orbán Viktor: Emberéletek elvesztéséért felelős a baloldal oltásellenes kampánya

A nehéz helyzetbe került vállalkozásokat bértámogatással, hitelmoratóriummal, a járulékok elengedésével és adócsökkentéssel is támogatta a kormány.

Magyar Nemzet
2021. 03. 16. 16:43
ORBÁN Viktor; KOCSIS Máté
Budapest, 2021. március 16. Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. március 16-án. Balra Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetõje. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Azt mondta a miniszterelnök, hogy hazánk jobban teljesít, mint az osztrákok a válságkezelésben, de a határon túl pénzt adnak a válság alatt az embereknek, idehaza viszont nem – mondta Jakab Péter a parlamentben. A Jobbik elnöke arról beszélt, hogy ezrek halnak meg az országban, miközben a miniszterelnök családja jól jár. Kiemelte továbbá, hogy az árak növekszenek, emelkedik a munkanélküliség, és csak közmunkát ígérnek az embereknek.

Válaszában Orbán Viktor rámutatott, hogy

a nehéz helyzetbe került vállalkozásokat bértámogatással, hitelmoratóriummal, a járulékok elengedésével, adócsökkentéssel is támogatta a kormány. A miniszterelnök emlékeztetett: Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején erre nem volt lehetőség.

Ma 55 ezerrel dolgoznak kevesebben, mint egy évvel ezelőtt, ennyi munkahelyet vesztettünk a válság idején – számolt be róla a miniszterelnök, és emlékeztetett: vállalták, annyi munkahelyet hoznak létre, amennyit a járvány megsemmisít.

Viszonválaszában Jakab Péter azt mondta,a kormány ősszel hagyta összeomlani az egészségügyet és a munkaerőpiacot. Szerinte mások bajából hasznot húz a kormány, és lenézi a kisembereket, de pofára fog esni. Erre a miniszterelnök úgy reagált:

a szerencsi időközi választáson a Jobbik esett az arcára, amikor diadalt hirdettek, mégis vereséget szenvedtek.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy nem szegény ember Jakab Péter. – Miért tesz úgy, mintha nem lenne milliomos? – kérdezte Orbán Viktor a Jobbik elnökét, hogy miért játssza el a szegény embert. – Ez kétszínűség! – mondta Orbán Viktor

Kunhalmi Ágnes felvetéseire adott válaszában Orbán Viktor úgy fogalmazott:

– Szeretném önt emlékeztetni arra, hogy minden olyan ember, akinek azért megy tönkre az egészsége vagy azért hal meg, mert nem vette fel az oltást – hiszen önök arra biztatták, hogy ezt ne tegye meg –, az ő állapotukért, esetleges halálukért önöket terheli személyesen a felelősség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.