A kormány gyarapította az állami vagyont, ami másfélszeresére nőtt 2010 óta

Az államtitkár emlékeztetett: a munkanélküliség 12 százalékról 4 százalékra csökkent, ami mutatja, mit tettek a melósokért.

Magyar Nemzet
2021. 04. 27. 12:00
DÖMÖTÖR Csaba
A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára emlékeztett: rengeteg forrást szentel a gazdaság újraindításának a jövő évi költségvetés. Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tízezer család sorsáról fogok beszélni – kezdte napirend előtti felszólalását Kálló Gergely ma a parlamentben. A Jobbik képviselője arról beszélt, hogy a Dunaújvárosi Vasművet 2001-ben a Fidesz is privatizálni tervezte, 2004-ben a baloldal csak befejezte ezt a munkát. Kálló Gergely szerint a kormány semmit nem tett, pedig tudták, komoly problémák vannak a vasműnél, mondván az egy magáncég.

Válaszában Dömötör Csaba méltatlannak nevezte, hogy egy álhírt hozott be az Országgyűlésbe a Jobbik képviselője.

– A kormány gyarapította az állami vagyont, ami másfélszeresére nőtt 2010 óta. A munkanélküliség 12 százalékról négy százalékra csökkent, ez mutatja, ki mit tett a melósokért – vélekedett a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára.

A baloldal idején, privatizálták a vasművet, ez az alapvető körülmény. Ez volt az ősbűn, mert a privatizációt nem lehet visszacsinálni. Ezért függ most a dunaújvárosiak sorsa külföldi tulajdonosok belharcaitól. Gyurcsány Ferenc pedig máig védi ezt a privatizációt – fejtette ki véleményét Dömötör Csaba, majd azt mondta Kálló Gergelynek:

– Ne a kormánypártokat akarja belerángatni ebbe a történetbe, hanem kopogtasson az új főnökénél, Gyurcsány Ferencnél, és kérdezze meg, miért kellett a magyar ipart elkótyavetyélni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.