Karácsonyt is támadja a DK-közeli oldal

Dobrev Klára miniszterelnök-jelölti ellenfeleit – köztük Karácsony Gergelyt – támadja egy DK-közeli oldal.

Munkatársunktól
2021. 05. 15. 7:33
KARÁCSONY Gergely; DOBREV Klára
Kétszereplősre szűkült a versengés, Karácsony Gergelyre és Dobrev Klárára. Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A DK-t erősen támogató, Europálya nevű Facebook-oldal százezreket költ Dobrev Klára miniszterelnök-jelölti ellenfeleinek – köztük Karácsony Gergelynek – a lejáratására – számolt be róla pénteken az Index.hu. Mint írták, ezzel akár a szivárványkoalíció által elfogadott etikai kódexet is megsérthették.

A lap beszámolója szerint egy csütörtöki bejegyzéssel, amelyben Gyurcsány Ferenc felesége nyelvtudását hirdették, mintegy egymillió ember elérését célozták meg. Azt írják a DK miniszterelnök-jelöltjéről:

„Ő biztosan meg fogja találni a közös nyelvet a nyugat-európai országok vezetőivel. Neki biztosan nem fog kelleni tolmács! Ezért is ő a legalkalmasabb jelölt!”

Mint megírtuk, Karácsony Gergely idegennyelv-ismeretének a hiánya a Párbeszéd által jelölt kormányfőaspiráns komoly támadási felületévé vált, miután a brit The Economistnak adott promóciós interjúja kapcsán nemcsak az derült ki, hogy nem beszél angolul, hanem az is, hogy nincs semmilyen nyelvvizsgája, ezért még az állítólagos doktori fokozatával kapcsolatban is merültek fel súlyos kérdések.

Mindezek fényében nehéz nem a Karácsony ellen irányuló élt látni a Dobrevet és nyelvtudását népszerűsítő hirdetésben, amelyben aláhúzzák, hogy Gyurcsányné a legjobb baloldali jelölt, mivel angol, német, orosz és bolgár nyelvből is felsőfokú, C típusú nyelvvizsgája van, és mind a négy nyelven folyékonyan beszél és ír.

Az Europályán fellelhetők olyan anyagok is, amelyekben Jakab Pétert, a Jobbik miniszterelnök-jelöltjét vagy Fekete-Győr Andrást, a Momentum Mozgalom kormányfőaspiránsát bírálják.

Pikáns adalék, hogy az előválasztási ellenzéki etikai kódexben a baloldali összeborulás pártjainak (Jobbik, DK, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd) elnökei megegyeztek, hogy aki megsérti a közösen összeállított etikai kódex alapelveit, azzal szemben a szövetséges pártok szankciót határoznak meg. Kérdés, hogy az etikai kódexet az erősen DK-közelinek tűnő újság posztjai sértik-e, s ha igen, milyen mértékben.

Az Index.hu levélben fordult a DK és a Párbeszéd sajtóosztályához. Csak a Gyurcsány-párt küldött választ a portálnak, amelyben az állt, hogy

a Demokratikus Koalíciónak nincs semmilyen köze az Europálya elnevezésű oldalhoz.

Egy magas pozícióban lévő MSZP-s politikus azonban azt mondta az Index.hu-nak, hogy a jövőben, ha hasonló történik, a pártok nem fogják szó nélkül hagyni a dolgot, de ezt a témát most valószínűleg még nem forszírozzák.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.