Schanda Tamás a baloldalnak: Ne hazudják el a kormány eredményeit

Az államtitkár közölte: a nemzeti polgári kormány legfontosabb prioritása, hogy saját tulajdonú otthonhoz juttassa a magyar embereket.

Magyar Nemzet
2021. 05. 17. 15:20
SCHANDA Tams Jnos
Schanda Tamás szerint Gyurcsány Ferenc és a baloldal nem tanult a 2008-2009-es válságból MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Tizenegy évnyi parlamenti kétharmad után nem lehet megmagyarázni, miért kellett lezülleszteni az egészségügyet és miért nem lehetett többet tesztelni – mondta Tóth Bertalan MSZP-társelnök napirend előtt, aki úgy vélte, „egyre szélesebb tömeget érint a lecsúszás veszélye”. – Kormányváltás és korszakváltás kell, a bukott diákot el kell számoltatni, az egy százalék uralmát pedig meg kell törni – vélekedett Tóth Bertalan.

– Önök már voltak kormányon és megmutatták azt, hogy mit jelent a baloldali kormányzás: figyelmen kívül hagyják a magyar emberek érdekeit, a magyar családokat, a magyar vállalkozásokat – mondta válaszában az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára. Schanda Tamás közölte:

a nemzeti polgári kormány legfontosabb prioritása, hogy otthonhoz, lakáshoz, saját tulajdonú lakhatáshoz juttassa a magyar embereket.

Az államtitkár álságosnak nevezte azt is, hogy a baloldal a bérekről beszél, miközben 2010 előtt a munkanélküliség a csúcson volt, a foglalkoztatottság pedig rekordalacsony szinten állt Gyurcsányék idején.

Tóth Bertalan ismét a kormányra mutogatott, amikor az egészségügy került szóba. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Schanda Tamás ismertette:

ezzel szemben 1,6 millió munkavállaló számára nyújtott segítséget a kormány, 2021 márciusában négy százalékkal csökkent a munkanélküliség hazánkban és hatvanhatezerrel többen dolgoztak februárhoz képest.

– Természetesen mindig azon dolgozunk, hogy a magyar emberek még többet keressenek, de tisztelt képviselő úr, ne hazudja el azokat az eredményeket, amelyeket az elmúlt években elértünk – kérte az államtitkár, majd ismertette, hogy

idén februárban több mint kilenc százalékkal voltak magasabbak a nettó bérek, mint egy éve, és 6,6 százalékkal emelkedtek a reálbérek, a baloldali kormányzás óta pedig másfélszeresére növekedett a nettó reálkeresetek értéke.

– Pontosan tudja azt, hogy nem olyan állapotban vannak a kórházak, mint az önök kormányzása idejében: ötszázmilliárd forintot szántunk vidéki kórházak és hétszázmilliárd forintos támogatást nyújtottunk a budapesti kórházak fejlesztésére – mutatott rá Schanda Tamás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.