A református egyetem oktatója nyíltan patkányozza a fideszeseket

„A Lendvay utca környékén sok a patkány” – tájékoztatta hallgatóit Klein Tamás docens, a Károli Gáspár Református Egyetem jogi karának tanszékvezető-helyettese. Klein a tanóráit gyakorta arra használja, hogy diákjait pártpolitikai kérdésekben a szerinte jó irányba, vagyis a balliberalizmus felé terelgesse. Nyílt pártpolitikai agitálása miatt már számos panaszt tettek ellene a diákjai – mindeddig eredménytelenül… – olvasható a PestiSrácok.hu cikkében.

Forrás: PESTISRÁCOK.HU2021. 06. 01. 19:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Klein Tamás infokommunikációs jogot oktat a Károli jogi karán, és az infokommunikációs tanszék helyettes vezetője. A PestiSrácok.hu birtokába került hangfelvétel tanúsága szerint azonban a tanórákat nem pusztán a tananyag átadására használja, hanem pártpolitikai fejtágítókat tart a nebulóknak. Próbálja eligazítani diákjait a pártpolitika útvesztőiben, s az egyedül üdvözítő irányba terelgetni őket. A két évvel ezelőtt, 2019 májusában készített hangfelvételen Klein Tamás többek között arról tájékoztatta előadása hallgatóit, hogy „a Lendvay utca környékén sok a patkány”. Aki esetleg nem tudná: a Lendvay utcában van a Fidesz pártszékháza. Tehát az üzenet egyértelmű: a fideszesek patkányok. Kiérlelt, ízig-vérig balliberális gondolat, amelyet megelőzően már Bangóné Borbély Ildikótól (MSZP) is hallhattunk.

Majd elpanaszolta a diákoknak, hogy egy irányított demokráciában élünk. (Ez a balliberális ellenzék egyik rögeszméje – már amikor épp nem diktatúráznak.) Klein Tamás eleganciáját jellemzi, hogy élcelődött egy sort Matolcsy Györgyön, a Károli egyetemet bőkezűen támogató Magyar Nemzeti Bank elnökén. Előadása egy másik pontján a református egyetem docense Magyarország miniszterelnökét „főnöknek” gúnyolta, és azzal vádolta: azért nem áll ki vitázni, mert egyszer megégette magát. (A heti rendszerességű parlamenti csörték nyilván nem számítanak vitának.) Klein szerint a közszolgálati televízióba „csak hülye ellenzéki megy be”. Ezután a konzervatív Demokrata hetilap olvasóit „perverznek” minősítette…

Így kell párbeszédre, nyitottságra, tájékozottságra, a mások véleményének a megismerésére, a média sokszínűségének az elfogadására nevelni az egyetemistákat… Vagyis inkább: törzsi gyűlölködésre.

„SZEXUÁLIS RAGADOZÓ”

Klein Tamás védelmébe vette Soros Györgyöt és az illegális migránsokat is, hiszen egy (közpénzből fizetett) médiajogtanárnak mi más lenne a feladata, mint egy nemzetközi gengsztert, egy kötöznivaló spekulánst védeni és a határainkon átcsörtető potenciális terroristákat sajnáltatni. Klein a hangfelvétel tanúsága szerint arról beszélt: a „sorosozás” és a „migránsozás” nem színvonal. Mintha csak Apró-Dobrev Klárát hallanánk…

A pártpolitika mellett Klein Tamás arról is fölvilágosította hallgatóit, hogy őt a Károli jogi karán szexuális ragadozóként ismerik, bár ahogy végigtekint a hölgyeken a teremben, ha kapcsolatra lépne velük, akkor az már pedofília is lenne. Akár viccnek szánta, akár nem: elgondolkodtató, hogyan engedhet meg magának ilyen kijelentéseket egy tanár. Úgy tűnik: Klein balliberális elkötelezettségénél csak az önbizalma nagyobb.

Egyébként a docens szexista megjegyzései több diákjánál kiverték már a biztosítékot. A tanárokat értékelő MarkMyProfessor.com oldalon volt olyan fiatal, aki arra panaszkodott: „Hímsoviniszta, a vicceitől hányhatnékom van.” Egy másik diák pedig azt írta: „Néha úgy tűnik, önértékelési zavarai vannak, mintha pszichésen nem lenne rendben. Másnak gondolja magát, mint amilyen valójában.”

A PestiSrácok.hu információi szerint a Károli jogi karának a diákjai az elmúlt években többször is panaszt tettek Klein Tamás ellen, ám látható következménye ezeknek nem lett, Klein továbbra is tanszékvezető-helyettesként dolgozik, így tovább folytathatja kormányellenes politikai agitációját.

Agitálni csak nekik szabad

Mindez azért is érdekes, hiszen eközben azok a tanárok, akik nem a kormányt, hanem az ellenzéket bírálják, vagy például az illegális migránsok ellen szólalnak föl (akár meglehetősen keresetlen stílusban), azoknak rövid úton véget ér a karrierjük. Ez történt például Gulyás László szegedi professzorral, aki egy februári, migrációról és menekültügyről szóló online egyetemi tanóráján erős megjegyzéseket tett a migránsokra. A balliberális Hvg.hu azonnal botrányt csinált az esetből, és az oktatót azóta a szegedi egyetemről és a Magyarságkutató Intézetből is elbocsátották. Az Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) visszahívta szakmai zsűrijéből, és egy másik egyetem is a doktori iskolájából. Gulyás Lászlót szakmailag kivégezték, megélhetését lenullázták néhány szerencsétlen kijelentése miatt.

Mindeközben Klein Tamás a jelek szerint következmények nélkül uszíthatja a diákjait a Fidesz ellen, patkányozhatja a fideszeseket. És a gyurcsányista Fleck Zoltán, az ELTE jogi karának a tanszékvezetője gond nélkül értekezhet arról, hogy kormányváltás esetén egy időre majd felfüggeszthetik a jogállamot. És a többi. A balliberálisok által szajkózott „szabad egyetem” és „tanszabadság” lózungja tehát valójában annyit jelent: szeretnék a jelenlegi, balliberális túlhatalmat fenntartani az egyetemeken, az oktatásban. Ahol nekik mindent szabad, ők szabadon agitálhatnak a nemzeti gondolat, a nemzeti pártok, a normális családok ellen. A másfajta véleményt viszont nem tűrik, kirekesztik. Ha rajtuk múlna, egyetlen másként gondolkodót, konzervatív oktatót sem engednének az oktatási intézményekbe (lásd: SZFE-hiszti).

A PestiSrácok.hu több kérdést juttatott el Klein Tamásnak a fenti, botrányos kijelentései kapcsán:

  • Miért mondta azt a diákjainak, hogy a Lendvay utcában sok a patkány?
  • Ön szerint a Fideszre, fideszesekre tett ilyetén célzás belefér az infokommunikációs jog oktatásának kereteibe? Egyáltalán egy egyetemi oktató száját ilyesfajta gondolat elhagyhatja?
  • Miért minősítette perverznek a Demokrata című hetilap olvasóit?
  • Miért nevezte hülyének azokat az ellenzékieket, akik bemennek a köztelevízióba?
  • Ön szerint így kell párbeszédre, nyitottságra, tájékozottságra, mások véleményének megismerésére, a média sokszínűségének elfogadására nevelni az egyetemistákat?
  • Miért minősítette irányított demokráciának Magyarországot?
  • Miért beszélt arról a diákjainak, hogy a Károlin önt „szexuális ragadozóként” ismerik, bár ahogy végigtekint a hölgyeken a teremben, ha kapcsolatra lépne velük, akkor „az már pedofília is lenne”? Ön ezt komolyan vagy viccesen mondta? Akár viccesen, akár komolyan: ön szerint egy egyetemi oktató megengedhet magának ilyen primitív, szexista megjegyzéseket?
  • Tanóráin miért támadta Magyarország kormányának az illegális migrációval és Soros György nemzetközi spekulánssal kapcsolatos politikáját?
  • Ön szerint az infokommunikációs jog nevű tantárgy célja, feladata, hogy az éppen aktuális tanár (jelen esetben ön) a saját politikai nézeteiről győzködje hallgatóságát?
  • A Károli egyetemmel kötött munkaszerződése vagy az egyetem bármely szabályzata lehetővé teszi-e az ön számára, hogy a tanóráin politikai agitációt folytasson, bármely pártot vagy politikust támadó megjegyzéseket tegyen?
  • Az ön elleni hallgatói panaszok kapcsán az ön tudomása szerint indult-e eljárás az egyetemen, és ha igen, ezek milyen eredményt hoztak?
  • Amint Klein Tamás válaszol, azt közzétesszük – olvasható a PestiSrácok.hu cikkében.

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.