Több stadion és az operaház új központja is nemzeti színekben pompázhat

A szurkolók felhívásának eleget téve a német–magyar Eb-meccs alatt magyar nemzeti színekbe borul a Groupama Aréna – jelentette be közösségi oldalán Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke. Röviddel a Facebook-bejegyzés megjelenése után az MTK és a DVSC is jelezte, hogy csatlakozik a felhíváshoz. A kezdeményezéshez csatlakozott az operaház főigazgatója, Ókovács Szilveszter is, aki közölte az Origóval, hogy az operaház új központja, az Eiffel Műhelyház is nemzeti színű kivilágítást kap szerdán este a magyar–német meccs idején.

Forrás: HIRADO.HU, ORIGO2021. 06. 23. 7:45
null
Debrecen, 2014. május 1. A kivilágított debreceni Nagyerdei Stadion az avatóünnepség után 2014. május 1-jén. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az elmúlt napokban mind a nemzetközi, mind a hazai sajtóban rengeteg provokatív hírt olvashattunk az Allianz Arena szivárványszínbe borításával kapcsolatban, míg nemzeti csapatunk sorsdöntő mérkőzését vívja a stadionban a német válogatott ellen” – írta a Green Monsters szurkolói csoport a Facebookon.

Kubatov Gábor hamar reagált a felhívásra, hivatalos Facebook-oldalán megosztotta a szurkolók bejegyzését, s ennyit írt mellé: „Természetes. A haza minden előtt”. Később megerősítette, valóban nemzeti színű díszkivilágítást kap a csoportmeccs idejére az aréna, és más klubelnököket is ugyanerre kért.

A zöld-fehérek klubvezetője kedd délutáni Facebook-posztjában arra kérte a többi hazai klubvezetőt, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez.

„Fessünk holnap este piros-fehér-zöldre minden stadiont!”

– írta Kubatov Gábor.

Az FTC elnökének felhívására már két másik magyar labdarúgó klub is reagált.

„Gyönyörű ugyan a kék-fehér, de a legszebb a piros-fehér-zöld! Holnap este piros-fehér-zöldre (fény)festjük az Új Hidegkuti Nándor Stadiont! Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!” – írta Kubatov Gábor posztjához az MTK nevében Deutsch Tamás. A hozzászólás azóta több száz kedvelést kapott.

Debrecen is csatlakozott

Ráadásul nemcsak Budapesten fénylenek majd fel a nemzeti színek. A Debreceni VSC közösségi oldalán jelentette be, hogy csatlakozik a kezdeményezéshez:

„Holnap este ismét piros-fehér-zöldben pompázik a Nagyerdei Stadion! Németország–Magyarország, 21 óra! Hajrá, magyarok!” – közölte bejegyzésében a klub.

Az Operaház is nemzeti színű világítással készül a magyar-német meccsre

– Az operaház új központja, az Eiffel Műhelyház is nemzeti színű kivilágítást kap szerdán este, a magyar-német meccs alatt – közölte az operaház főigazgatója, Ókovács Szilveszter az Origóval.

– Jelentem, hogy az Opera új központja, az Eiffel Műhelyház is nemzeti színekkel világítja ki magát holnap este.

A Mozdonycsarnok 327-es gőzösének „arcát” kipingáltuk, de a parkban álló fénykémény lesz igazán feltűnő a szerdai éjszakában.

Hajrá magyarok! – üzeni a leghangosabb szurkoló, az Opera!

– írta Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója az Origónak.

A témában a Híradó.hu cikke IDE, az Origó cikke IDE kattintva érhető el.

(Borítóképen a nemzeti színekben kivilágított debreceni Nagyerdei Stadion az avatóünnepség után. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.