időjárás 4°C Stefánia 2021. November 28.
logo

Minden magyar érezhette a folyamatos provokációkat Münchenben

Forrás: MTI
2021.06.24. 19:54

A tizennyolc őrizetbe vett magyar futballszurkolóból tizenhatot már elengedett a német rendőrség – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Debrecen TV-nek nyilatkozva a szerdai Németország–Magyarország Eb-csoportmeccs „utóélete” kapcsán.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: szerdán a németek ellen „győzelemmel felérő döntetlent” ért el a magyar labdarúgó-válogatott Münchenben. Elmondta: a berlini nagykövet is számos gratulációt kapott már a magyarok teljesítménye miatt, ami azt mutatja, hogy normális emberi kapcsolatokra törekvők közt egy futballmérkőzés nem okozhat problémát.

Az pedig, amilyen hangulatot próbáltak gerjeszteni a meccs körül, azok szégyene, akik megpróbálták egy aljas politikai játszmába és egy „hazugsághadjáratba” belerángatni a mérkőzést, a sportolókat és a nézőket – fogalmazott.

Szijjártó Péter szerint akik kint voltak szurkolni Münchenben, mindannyian érezhették a folyamatos provokációkat, azt a bánásmódot, ami „a korrektségtől viszonylag messze van”. Ezek közt említette azt, amikor a magyar szurkolótábor elé kommandósok vonulnak fel, vagy amikor órákra megállították a magyar szurkolók buszát az odaúton, illetve azt is, hogy a konzulok nem lehettek jelen.

Hangsúlyozta: szokatlanul és megdöbbentően ellenséges, inkorrekt hozzáállást tapasztaltak a bajor hatóságok részéről. Gátlástalan és aljas politikai körítést vittek a meccs köré azok, akik sokszínűségről, elfogadásról, demokráciáról, liberális értékrendről beszélnek – jelentette ki Szijjártó Péter.

Percekre a csodától

A játékosok 1,1 milliárd forint bónuszt kapnak az MLSZ-től

A dosszié összes cikke