Áder János tanúságtétele és Ákos-koncert a kongresszus programjában

Áder János köztársasági elnök tanúságtétele, valamint ifjúsági est és az Eucharisztikus szimfónia előadása is szerepel a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus pénteki programjában.

Forrás: MTI2021. 09. 10. 7:27
ERD Pter
Budapest, 2021. szeptember 5. Erdõ Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek köszöntõt mond az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust megnyitó ünnepi szentmisén a Hõsök terén 2021. szeptember 5-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hungexpón a reggeli ima után Dominik Duka bíboros, a prágai főegyházmegye érseke tart katekézist, amelyet Áder János köztársasági elnök tanúságtétele követ.

A fél 12-kor kezdődő szentmisén elhangzik a Budapest mise, amelyet 

Erdő Péter bíboros, esztergom–budapesti érsek felkérésére a kongresszusra írt Pejtsik Péter. 

A szerzemény zsidó jellegű dallamokra épül, de latin nyelven szólal meg. Hangzása magába foglalja a klasszikus egyházi zene hagyományait, a klezmer és jiddis zene dallamosságát és pattogós ritmusait, de a mai hallgató szimfonikus filmzenén nevelkedett érzékére is hat – olvasható a programfüzetben.

A délutáni fakultációk között szerepel Andrew Yeom Soo-jung bíboros, szöuli érsek előadása A keresztények helyzete Koreában címmel.

Este a Papp László Budapest Sportarénában rendezik meg a kongresszus ifjúsági programját, a Forráspont estet, amely Ákos-koncerttel kezdődik.

A Zeneakadémián Armando Pierucci Eucharisztikus szimfónia című művét adja elő a Budapesti Vonósok, a Szent Efrém Férfikar és a Szent Angéla Kórus. A 12 tételes szimfónia a Jeruzsálemben egymás mellett élő tizenkét keresztény egyház hagyományos, az eucharisztikus liturgiában szereplő zenei anyagából me­rít.

Borítókép: Erdő Péter bíboros, esztergom–budapesti érsek köszöntőt mond az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust megnyitó ünnepi szentmisén a Hősök terén 2021. szeptember 5-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.