Orbán Balázs: Gyurcsány ugyanaz az ember, mint aki tizenöt éve volt

Tordai Bence jó hírnek tartja a kommunisták grazi győzelmét.

Bákonyi Ádám
2021. 09. 27. 14:12
ORBÁN Balázs
Budapest, 2019. június 3. Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. június 3-án. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Jó hírek a tisztességes embereknek, rossz hírek Orbánnak és bandájának – nyitotta napirend előtti felszólalását az Országgyűlésben Tordai Bence. A Párbeszéd képviselője szerint ezek közé tartozik az előválasztás „hatalmas sikere”, ahol a választók maguk döntenek arról, hogy kik képviseljék őket. – Ez a demokrácia ünnepe, amivel a Fidesz és Orbán nem tud mit kezdeni – mondta. Tordai üdvözölte, hogy Csányi Sándor a közelmúltban Karácsony Gergellyel fotózkodott, aki ezzel szerinte beállt a főpolgármester mögé. További jó hírnek nevezte, hogy Németországban a szociáldemokraták, Grazban pedig a kommunisták nyertek. – Önöknek politikai érelemben nincs többé holnap, Karácsony Gergellyel jövőre legyőzzük a Fideszt – mondta Tordai Bence.

Válaszában a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára addig egyetértett az elhangozottakkal, hogy az a demokrácia lényege, ha az emberek kifejezik az akaratukat. – Önök mégis sportot űztek a rendkívül nagy sikerű nemzeti konzultációk és népszavazások negligálásából, eljelentéktelenítéséből – tette hozzá Orbán Balázs. Szerinte a baloldal demokráciafelfogását jól tükrözi Gyurcsány Ferenc hétvégi esete, aki vöröslő fejjel azt ordibálta egy állampolgárnak, hogy „fogja be a száját”. – Ha ön önöknek olyan fontos a demokrácia, akkor miért nem határolódnak el ettől? – kérdezte. 

Orbán Balázs hangsúlyozta: 

Gyurcsány Ferenc ma is pontosan ugyanaz az ember, aki tizenöt éve volt, aki lovasrohamot vezényelt a magyarokra, kilövette a szemüket, utána pedig kitüntette a bűnösöket.

– Ma ugyanaz történik, mint tizenöt éve. Gyurcsány Ferenc ugyanúgy a baloldal vezére, és ugyanúgy el akarja hallgattatni azokat az embereket, akik másként gondolkodnak – jelentette ki. 

Csányi Sándorral kapcsolatban az államtitkár emlékeztetett: őt mint az MLSZ elnökét, így a stadionépítések felelősét a baloldal eddig börtönbe akarta záratni.

– Grazban nyertek a kommunisták? Gratulálok, képviselő úr. Azt gondoltam, hogy ha én felállok a parlamentben, és azt mondom, hogy ön egy kommunista, akkor ön ezt kikéri magának, de nem, ön megelőzött engem, felállt, és azt mondta, hogy én egy büszke kommunista vagyok, az elvtársaim pedig Grazban nyertek – mondta Orbán Balázs, emlékeztetve arra, hogy ezen eszme nevében százmilliókat öltek meg és vetettek börtönbe. 

Az államtitkár úgy összegzett: kétfajta baloldali politikus létezik, az egyik, aki semmire, illetve a másik, aki bármire képes. 

– Az egyik Karácsony Gergely, a másik Gyurcsány Ferenc. Az ő visszatérésüket kell megakadályoznunk nekünk, magyaroknak 

– jelentette ki Orbán Balázs. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.