időjárás -2°C Andor, András 2021. November 30.
logo

A balliberális pártok kiszolgálnák a brüsszeli érdekeket

Magyar Nemzet
2021.10.19. 11:47 2021.10.19. 12:00
A balliberális pártok kiszolgálnák a brüsszeli érdekeket

– Fontosnak tartjuk a párbeszédet Magyarország és az Európai Unió intézményei között, azonban a jogállamiság vizsgálata nem nélkülözheti a pártatlanságot

– rögzítette Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője a parlamentben tett napirend előtti felszólalásában.

A kormánypárti politikus kiemelte, hogy fontos a lojális együttműködés követelménye, mivel az unió Alapjogi Chartája is rögzíti, hogy az ügyeket részrehajlás nélkül intézzék, amit a LIBE bizottságnak is be kell tartania.

– Ehhez képest a delegáció tagja volt Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője is, amivel kérdésessé vált a bizottság pártatlansága

– húzta alá Juhász Hajnalka.

A politikus továbbá kiemelte: fontos a lojális együttműködés elve, aminek lényege, hogy az Európai Unió és a tagállamok kölcsönösen segítik egymást a szerződésekből eredő feladatok végrehajtásában.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára a válaszában kiemelte, hogy Brüsszel és Soros György álcivil szervezetei újabb ürügyet találtak arra, hogy hazánkat támadják. Hozzátette,

a LIBE-csoport látogatásának volt egy rejtett szándéka is, mivel fél évvel a választások előtt érkezek Magyarországra.

Mint arra Völner felhívta a figyelmet, a delegáció érkezése előtt mindössze három nappal került sor arra a személycserére, amivel Donáth Anna is a küldöttség tagja lett, pedig a hatályos szabályok szerint nem lehetett volna tagja a bizottságnak. 

– A jogállamiságnak nincs egységesen elfogadott definíciója

– rögzítette az államtitkár, hozzátéve: amíg Magyarországon van alkotmánybíróság, addig több európai országban nem ez a jellemző, mégsem éri őket a jogállamiság csorbulásának a vádja. 

– Egy átpolitizált és a tényeket nélkülöző jelentés készül a brüsszeli boszorkánykonyhában

– hangsúlyozta a politikus. 

Továbbá Völner kiemelte, hogy a kormány továbbra is a magyar emberek véleményét akarja képviselni és mindnyájan üdvözölnék, ha végre lezárulna a Magyarország ellen indított hadjárat, ami visszavezethető a rezsicsökkentésre, a migráció elleni kiállásra, valamint a gyermekvédelemre. 

Végül az államtitkár rögzítette, hogy a balliberális pártok szolgai módon kiszolgálnák a multikulturális és multinacionális érdekeket.

Borítókép: MTI/Bruzák NoémiB

Vita az országgyűlésben

„Ha a baloldal kormányon lenne, eladnák a Parlamentet is"

A dosszié összes cikke