Hollik István: Brüsszel idézte elő a rezsiválságot

A kormánypárti politikus emlékeztetett, hogy Magyarországon a rezsiár, ellentétben más európai országokkal, a legalacsonyabbak közé tartozik.

Magyar Nemzet
2021. 10. 18. 16:27
HOLLIK Istvn
Budapest, 2021. mjus 19. Hollik Istvn KDNP-s kpvisel felszlal a 2022-es kltsgvetsi trvnyjavaslat ltalnos vitjban az Orszggyls plenris lsn 2021. mjus 19-n. MTI/Balogh Zoltn Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Európa még le sem győzte a koronavírus-járványt, újabb válsággal kell szembenézni, mindenhol egyre többet kell fizetni az embereknek a rezsiért. Ezt a rezsiválságot Brüsszel idézte elő felelőtlenségével, a rosszul időzített, átgondolatlan energiareformmal 

– jegyezte meg Hollik István mai napirend előtti felszólalásában. Hozzátette: egyetlen olyan nemzeti megoldás van, amely működik a rezsiválságban, ez a magyar rezsicsökkentés. 

– Míg a rezsicsökkentés előtt Magyarországon az egyik legmagasabb volt a rezsiár Európában, most a legalacsonyabbak közé tartozik

– jelentette ki a kormánypárti politikus, összehasonlítva Magyarország és más európai országok közműdíjait.

– Koppenhágában több mint háromszor annyit fizetnek az áramért, mint nálunk

– rögzítette példaként a KDNP politikusa, aki szerint ez is bizonyítja, hogy a magyar energiapolitika működik.

Továbbá Hollik kiemelte, hogy a kormány számára az energiaellátás nem politikai, hanem biztonsági és szuverenitási kérdés, ezért 

ellenzik az EU által bevezetni kívánt klímaadót is.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára válaszában megerősítette: „Brüsszel arra készül, hogy megadóztassa a lakásokat és a gépjárműveket. Egy családnak átlagosan évi 400 ezer forinttal kellene többet fizetnie, Magyarország és a V4-ek azonban nem fogadják el ezt a brüsszeli kezdeményezést.”

A politikus hangsúlyozta, hogy az alacsony árakat védeni kell, ezért a kormány határozottan kiáll amellett, hogy a klímacélok eléréséhez szükséges pénzügyi fedezetet nem a családoknak, hanem a klímarombolóknak kell viselniük. Ezzel egyébként a nemzeti konzultációt kitöltők 99 százaléka egyetértett.

Borítókép: Balogh Zoltán/MTI

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.