A baloldalnak nemcsak beszélnie kellene, hanem tenni is a klímavédelemért

Schanda Tamás: A klímaváltozás költségeit nem a magyar embereknek, hanem a klímaromboló nagy cégeknek kell megfizetniük.

Bákonyi Ádám
Forrás: mti2021. 11. 15. 13:38
SCHANDA Tams Jnos
Az Országgyűlés plenáris ülése Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Schmuck Erzsébet (LMP) a szerinte áttörést nem hozó glasgow-i klímacsúcs kapcsán bírálta a magyar klímapolitikát. Szerinte sokkal komolyabban kell venni a nemzeti vállalásokat az éghajlatváltozás megfékezése érdekében, ezt még Orbán Viktornak is el kell fogadnia, a folyamatos tagadás és brüsszelezés ugyanis nem vezet sehová. Jelenleg afelé közeledünk, hogy két bolygónyi erőforrást használjon az emberiség – jegyezte meg. Egy, az országok klímaterveit vizsgáló kutatást ismertetve elmondta, Magyarország a vizsgált 64 országból az 53. Szerinte a kormánynak csak akkor fontos a klímavédelem, ha van rá pénz.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára közölte, a klímaváltozással szemben cselekvéssel és nem szövegeléssel kell fellépni. 

– A baloldalnak nemcsak beszélnie kellene, hanem tenni is a klímavédelemért – közölte, majd a főpolgármestert bírálta, mondván: nem gyűjti a szemetet, hanem termeli, megszünteti a 154 éves Főkertet és nem csinál semmi mást, mint Facebook-posztokat ír.

Kitért rá: Magyarország kötelezettséget vállalt arra, hogy 2050-re klímasemleges legyen. Ezt a törvényt azonban az ellenzék nem szavazta meg – mondta. Szerinte Magyarország már most is klímabajnok, ambiciózusok a célkitűzései. Hozzátette: Magyarországnak vitája van arról Brüsszellel, kinek kell fizetnie a klímaváltozás költségeit. 

– Ezt nem lehet a magyar emberekkel megfizettetni, a klímaromboló nagy cégeknek kell fizetniük

– jelentette ki.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.