időjárás 6°C Miklós 2022. december 6.
logo
Zsigmond Barna Pál, a Fidesz országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a közvélemény válaszokat vár Karácsony Gergelytől a városháza ügyében

A Demszky–Hagyó-korszak méltó örökösei a városháza új urai

Magyar Nemzet
2021.11.15. 12:51 2021.11.15. 13:18
A Demszky–Hagyó-korszak méltó örökösei a városháza új urai

– Egyre kínosabb, amit Karácsony Gergely művel a Városháza eladásának az ügyében, aki pár nap alatt eljutott a teljes tagadástól a részleges elismerésig 

– húzta alá Zsigmond Barna Pál, a Fidesz országgyűlési képviselője a parlamentben elmondott napirend előtti felszólalásában.

– A főpolgármester az ügy tisztázása helyette felvette az áldozati szerepet, és ismét elővette a régi ígéretét, a Vársoháza park megújítását – folytatta a politikus.

Mint Zsigmond Barna emlékeztetett, a Demszky–Hagyó-korszak méltó örökösei a városháza új urai. Hozzátette: a közvélemény választ vár Budapest baloldali vezetésétől.

Fónagy János államtitkár a válaszában a szocialista-liberális gazdaságpolitikára példaként említette, hogy már 1994-ben az MSZP–SZDSZ-kormány a minél gyorsabb privatizációt szorgalmazta.

– Ennek során dobra verték az összes olyan természetes monopóliumot, ami egy ország természetes működéséhez szükséges – rögzítette a politikus, aki példaként említette – többek között – az élelmiszeripar, a nemzeti repülőtér és a vasúti teherszállítás eladását.

– Több százezer család nyomorodott meg évtizedekre ennek következtében

– hívta fel a figyelmet Fónagy, majd kiemelte, hogy a másik nagy vesztes a kutatás-fejlesztés volt, ami évtizedes károkat szenvedett.

Ezután az államtitkár arra kérte a képviselőtársait, hogy figyelmesen kövessék a Városháza ügyét, mert egy korábbi gyakorlat újbóli megvalósítását láthatjuk viszont.

Borítókép: Zsigmond Barna Pál (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Vita az Országgyűlésben

A jogbiztonsághoz átmeneti rendelkezésekre van szükség

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.