időjárás -1°C Mária 2022. december 8.
logo
Nem ez az első gyanús ügylet a városházán

„Karácsony Gergely tisztázza a történteket"

Máté Patrik
2021.11.09. 11:02 2021.11.09. 14:33
„Karácsony Gergely tisztázza a történteket"

– A napokban bombaként robbant a hír, hogy a főváros balliberális vezetése eladná a Városháza épületét 

– emlékeztetett Szatmáry Kristóf, a Fidesz országgyűlési képviselője az Országgyűlés plenáris ülésén elmondott napirend előtti felszólalásában. Hozzátette: nem ez az első gyanús ügylet Budapest jelenlegi vezetése körül, elég csak a tavalyi buszbeszerzésre gondolni.

Mint a politikus emlékeztetett, a szerződés szerint négyszázmillió forintos díj járna Beák Attila ingatlanközvetítőnek, aki nem ismeretlen a baloldali körökben, mivel ő intézkedett az MSZP korábbi székházának az eladásánál is.

– A főpolgármester azt állítja, hogy az ügyletről semmilyen döntés nem született, ugyanakkor nyilvánosságra került egy dokumentum, ami ennek az ellenkezőjét látszik bizonyítani

– hívta fel a figyelmet Szatmáry Kristóf. Kiemelve: az lenne a minimum, hogy Karácsony Gergely tisztázza a történteket.

– A balliberális városvezetése két éve átláthatóságot ígért, ehelyett szerencsétlenkedést és gyanús ügyeket kaptunk – rögzítette a fideszes képviselő.

Fónagy János államtitkár a válaszában a liberális vagyongazdálkodásról szólva elmondta: 

a baloldali kormányok gátlástalanul eladtak mindent, ami a magyar gazdaság és ezen keresztül a társadalom működéséhez szükséges.

– Eladták azokat a monopolhelyzetben lévő, stratégiai elemeket, mint a különböző erőművek, de ugyanígy tettek az áram- és gázszolgáltatókkal is – emlékeztetett.

Továbbá az államtitkár kiemelte, hogy a balliberális kormányok értékesítették a gazdaság működéséhez szükséges bankrendszer egyes elemeit is.

– A Fidesz–KDNP deklarálta, hogy a társadalompolitikai célokra hivatkozó privatizációnak vége van 

– húzta alá Fónagy János.

Borítókép: Szatmáry Kristóf (Fotó: Szatmáry Kristóf Facebook-oldala)

Vita az Országgyűlésben

A jogbiztonsághoz átmeneti rendelkezésekre van szükség

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.