Tállai András: A kormány kedvező döntést hozott a benzinárakról

Az államtitkár elmondta, hogy a 2004-es, valamint a 2010-es átlagbérhez képest most több üzemanyagot lehet vásárolni Magyarországon.

Magyar Nemzet
2021. 11. 15. 12:11
TÁLLAI András
Tállai Andrrás parlamenti államtitkár: visszatér a gazdasági növekedés Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Több mint egy hónappal ezelőtt szólaltam fel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésével kapcsolatban – közölte Dudás Róbert, a Jobbik országgyűlési képviselője a parlamentben elmondott napirend előtti felszólalásában, majd köszönetet mondott a kormánynak, hogy döntött a benzinárak befagyasztásáról, ám szerinte ez még nem megoldás. Ezután a politikus arról beszélt, hogy segíteni kell a munkába járást és szükség van a jövedéki adó és az áfa csökkentésére.

– A magyar bérek rendkívüli mértékben leszakadtak – véli a baloldali képviselő. Hozzátette: Magyarországon messze a legmagasabb az infláció az Európai Unióban.

Végül Dudás elmondta, hogy a benzinárról szóló döntés kapcsán „egy tipikus fideszes intézkedésnek lehetünk a tanúi, mivel úgy adnak, hogy másokra terhelik a költségeket”.

– Önök valóban benyújtottak egy országgyűlési határozatot november 10-én, amiben a Jobbik azt javasolta, hogy 500 forint felett fagyasszák be az üzemanyag árát december 31-ig, ám a kormány ennél kedvezőbb döntést hozott 

– rögzítette válaszában Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára.

A kormánypárti politikus emlékeztetett, hogy Magyarországon 480 forintban maximálták a benzin árát, méghozzá három hónapra, amivel egy kedvező döntést született.

– A magyar kormány az egyetlen az Európai Unióban, amelyik már tavasszal csökkentette a benzin jövedéki adóját 

– tette hozzá. Továbbá Tállai rögzítette, hogy a 2004-es, valamint a 2010-es átlagbérhez képest most több üzemanyagot lehet vásárolni.

– A Gyurcsány-kormányok alatt csökkentek a reálbérek Magyarországon, most pedig Márki-Zay Péter azt mondja, hogy nincs szükség rezsicsökkentésre

– emlékeztetett az államtitkár.

Borítókép: Tállai András (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.