időjárás 20°C Csanád , Emil 2023. május 28.
logo
Az államtitkár elmondta, hogy a 2004-es, valamint a 2010-es átlagbérhez képest most több üzemanyagot lehet vásárolni Magyarországon

Tállai András: A kormány kedvező döntést hozott a benzinárakról

Magyar Nemzet
2021.11.15. 12:11 2021.11.15. 13:01
Tállai András: A kormány kedvező döntést hozott a benzinárakról

– Több mint egy hónappal ezelőtt szólaltam fel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésével kapcsolatban – közölte Dudás Róbert, a Jobbik országgyűlési képviselője a parlamentben elmondott napirend előtti felszólalásában, majd köszönetet mondott a kormánynak, hogy döntött a benzinárak befagyasztásáról, ám szerinte ez még nem megoldás. Ezután a politikus arról beszélt, hogy segíteni kell a munkába járást és szükség van a jövedéki adó és az áfa csökkentésére.

– A magyar bérek rendkívüli mértékben leszakadtak – véli a baloldali képviselő. Hozzátette: Magyarországon messze a legmagasabb az infláció az Európai Unióban.

Végül Dudás elmondta, hogy a benzinárról szóló döntés kapcsán „egy tipikus fideszes intézkedésnek lehetünk a tanúi, mivel úgy adnak, hogy másokra terhelik a költségeket”.

– Önök valóban benyújtottak egy országgyűlési határozatot november 10-én, amiben a Jobbik azt javasolta, hogy 500 forint felett fagyasszák be az üzemanyag árát december 31-ig, ám a kormány ennél kedvezőbb döntést hozott 

– rögzítette válaszában Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára.

A kormánypárti politikus emlékeztetett, hogy Magyarországon 480 forintban maximálták a benzin árát, méghozzá három hónapra, amivel egy kedvező döntést született.

– A magyar kormány az egyetlen az Európai Unióban, amelyik már tavasszal csökkentette a benzin jövedéki adóját 

– tette hozzá. Továbbá Tállai rögzítette, hogy a 2004-es, valamint a 2010-es átlagbérhez képest most több üzemanyagot lehet vásárolni.

– A Gyurcsány-kormányok alatt csökkentek a reálbérek Magyarországon, most pedig Márki-Zay Péter azt mondja, hogy nincs szükség rezsicsökkentésre

– emlékeztetett az államtitkár.

Borítókép: Tállai András (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Vita az Országgyűlésben

A jogbiztonsághoz átmeneti rendelkezésekre van szükség

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.