Társadalomkutató: a családosok inkább kormánypártiak

Október végén a Fidesz–KDNP-pártszövetség a teljes népességen belül 47 százalékos táborral, míg a baloldali közös lista ugyanezen a bázison csupán negyvenszázalékos támogatottsággal bírt. A kormány családpolitikai intézkedései célba érnek, ugyanis a családok körében ennél is magasabb, 51 százalék a kormánypártokat támogatók köre – derül ki a Társadalomkutató legfrissebb felméréséből.

Magyar Nemzet
Forrás: Társadalomkutató2021. 11. 02. 8:47
Család otthon
Család otthon Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Társadalomkutató legfrissebb felmérése szerint a teljes népességen belül a Fidesz–KDNP-pártszövetséggel rokonszenvezők aránya 47 százalékos, míg a Márki-Zay Péter-féle baloldali közös lista csupán negyvenszázalékos népszerűségnek örvend. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Mi Hazánk a teljes népesség egy-egy százalékának támogatására számíthat. Az említett pártokon kívül egyéb pártokra kevesebb mint a magyar népesség egy százaléka voksolna, valamint mindössze a magyarok tíz százaléka bizonytalan a pártpreferenciáját illetően.

Az eredmények alapján kijelenthető, hogy Magyarországon továbbra sincs kormányváltó hangulat, az előválasztásnak hívott baloldali mozgósítási verseny pedig nem hozta el a várt sikert a kormányellenes erők számára. 

A feltételezéseket tovább erősíti, hogy míg október 23-án a jobboldali erők rendezvényén több százezren, addig a baloldal demonstrációján mindössze párezren voltak jelen. 

Tehát az országgyűlési választás előtt fél évvel a kormánypártok kifejezetten kedvező helyzetből várhatják a kampánystartot.

A kutatásból az is kiderül, hogy 

a 18 évnél fiatalabb gyermeket nevelők körében a Fidesz–KDNP-szövetséget támogatók aránya 51, míg a baloldalé változatlanul negyvenszázalékos. 

Ezek alapján a kormány családpolitikáját a célzott réteg sikeresnek tartja, az elégedettség pedig a 2022-ben esedékes családi adóvisszatérítés miatt várhatóan tovább növekszik majd.

Borítókép: Havran Zoltán

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.