időjárás 19°C Tekla 2023. szeptember 23.
logo
A Városháza-ügy mostanra teljes egészében a balliberális vezetés fejére nőtt

A többség szerint a főpolgármester a felelős

Munkatársunktól
2021.12.10. 05:45 2021.12.13. 11:11
A többség szerint a főpolgármester a felelős

A választási részvételüket biztosra ígérő, politikailag aktív budapesti lakosok abszolút többsége (51 százalék) gondolja úgy, hogy Karácsony Gergelyt politikai felelősség terheli a Városháza-botránnyal kapcsolatban – derül ki a Nézőpont Intézet legújabb kutatásából. Az aktív választók négyötöde (78 százalék) igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy hallottak-e a budapesti Városháza eladásával kapcsolatban kialakult ügyről.

Akik hallottak a botrányról, 60 százalékuk gondolja úgy, hogy Karácsony Gergelyt politikai felelősség terheli a Városháza-üggyel kapcsolatban, míg csupán egyötödük (21 százalék) szerint nem felelős. 

Még Karácsony Gergely egykori választói is kritikusak a főpolgármesterrel: a budapesti aktív szavazóknak mindössze negyede menti fel a felelősség alól a főpolgármestert a Városháza-ügyben. Emlékezetes, hogy Karácsony Gergelyre a budapesti szavazók éppen 51 százaléka szavazott 2019 októberében a főpolgármester-választáson.

Két hónapja bombaként robbant a hír, hogy a Karácsony Gergely által vezetett főváros a 2010 előtti szocialista világ kulcsszereplőin keresztül értékesíteni próbálja a Városháza épületét. A sajtónak szivárogtatott információkból mára kirajzolódni látszik, hogy az ügyben az egykori szocialista világ prominensei érintettek, akik mára behálózták Karácsony közvetlen környezetét. A főpolgármester a mai napig nem tisztázta magát az ügyben.

Borítókép: Karácsony Gergely és Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnökei érkeznek a sajtótájékoztatójukra, a Kossuth térre 2019. június 18-án.

(Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

VÁROSHÁZA-GATE

„Megállítja a BKV-t, nem fog sz…rozni”

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.