időjárás -4°C Ágnes 2022. January 21.
logo

Dömötör Csaba: A kettős állampolgársággal lezártuk a népszavazás tragikus emlékét

Forrás: FACEBOOK.COM/DOMOTOR.CSABA.GOV
2021.12.05. 17:04 2021.12.06. 01:49
Dömötör Csaba: A kettős állampolgársággal lezártuk a népszavazás tragikus emlékét

„2004. december 5-e nehezen felejthető traumát jelentett a magyar nemzetpolitikában. A kettős állampolgárság bevezetésével lezártuk a népszavazás tragikus emlékét. Az elmúlt években több mint 1,1 millió külhoni nemzettársunk élt a lehetőséggel, és kapta meg a kettős állampolgárságot” – kezdte Facebook-bejegyzését Dömötör Csaba, majd hozzátette:

„A külhoni magyar közösségek most már részt vehetnek a jövőnket alapjaiban meghatározó döntések meghozatalában, így az országgyűlési választások alkalmával is kifejezhetik véleményüket.”

A fideszes politikus kifejtette:

a miniszterelnök most levélben fordul határon túli nemzettársainkhoz. Arra kéri őket, hogy jövő tavasszal is legyenek részesei a közös döntésnek, és adják le szavazatukat az országgyűlési választáson. A kormányfő levelében felhívja a figyelmet arra, hogy a szavazáson való részvételhez regisztráció szükséges.

Levelében a miniszterelnök hangsúlyozza, hogy egy veszélyekkel teli korba léptünk, amelyben csak az a nemzet lesz sikeres, amelyik képes az összefogásra. A miniszterelnök levelét a következő hetekben kézbesítik.

Mi is tudjuk, és azok is, akik megkapják majd: összetartozunk

– zárta Facebook-bejegyzését Dömötör Csaba.

Borítókép: Dömötör Csaba (Fotó: Mirkó István)