Nem sikerült eljátszania Jakab Péternek a szegénylegényt

Tállai András államtitkár szerint a Jobbik elnöke nem Buga Jakab, aki dolgozott éjszakai műszakban, Jakab viszont csak szeretne.

Magyar Nemzet
2021. 12. 14. 10:06
null
Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miniszterelnök nemrég azt mondta, hogy Magyarország hamarosan utoléri Ausztriát. Ezt vajon az árakra értette? – kezdte napirend előtti felszólalását Jakab Péter. A Jobbik elnöke szerint „ebben az országban olyan mértékben emelkednek az árak, hogy többen otthagyják az árut a boltokban.” Mikor akarják az alapvető élelmiszerek áfáját csökkenteni? – tette fel a kérdést Jakab, majd folytatta: „a gazdaság az összeomlás szélén áll, a forint piszok gyenge” – Ez az igazi uzsora, amikor a legszegényebbtől is elveszik a maradék pénzét, amiből csak meg akar élni – hangoztatta a pártelnök, úgy vélte: „a családi pótlék 13 éve nem emelkedett, így nemhogy Auzstriát, de még Szlovákiát sem fogjuk tudni utolérni.” – Túl sok bőrt húzott le a magyar emberekről a kormány, hogy meg lehessen élni – tette hozzá. 

Tállai András államtitkár válaszában emlékeztette őt, hogy nem Jakab Péter, hanem Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást, aki a vidékieket, a szavazókat megsértette, és a rezsicsökkentést is bírálta. Eközben Jakab Péter folyamatosan megzavarta a felszólalást. 

– Ön is igénybe vette a CSOK-ot, de bírálta a kormány családtámogatását. Eljátszotta a szegénylegényt, de nem sikerült, mert kiderült, hogy ön a parlament legjobban kereső politikusa

– mondta az államtitkár, hozzátéve: „nem olyan szegénylegény, mint Buga Jakab."

– Ő dolgozott éjszakai műszakban, ön meg csak szeretne

 – jelezte Tállai András.

Borítókép: Tállai András (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.