időjárás 29°C Klára 2022. augusztus 12.
logo

Nem sikerült eljátszania Jakab Péternek a szegénylegényt

Magyar Nemzet
2021.12.14. 10:06 2021.12.14. 14:42
Nem sikerült eljátszania Jakab Péternek a szegénylegényt

A miniszterelnök nemrég azt mondta, hogy Magyarország hamarosan utoléri Ausztriát. Ezt vajon az árakra értette? – kezdte napirend előtti felszólalását Jakab Péter. A Jobbik elnöke szerint „ebben az országban olyan mértékben emelkednek az árak, hogy többen otthagyják az árut a boltokban.” Mikor akarják az alapvető élelmiszerek áfáját csökkenteni? – tette fel a kérdést Jakab, majd folytatta: „a gazdaság az összeomlás szélén áll, a forint piszok gyenge” – Ez az igazi uzsora, amikor a legszegényebbtől is elveszik a maradék pénzét, amiből csak meg akar élni – hangoztatta a pártelnök, úgy vélte: „a családi pótlék 13 éve nem emelkedett, így nemhogy Auzstriát, de még Szlovákiát sem fogjuk tudni utolérni.” – Túl sok bőrt húzott le a magyar emberekről a kormány, hogy meg lehessen élni – tette hozzá. 

Tállai András államtitkár válaszában emlékeztette őt, hogy nem Jakab Péter, hanem Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást, aki a vidékieket, a szavazókat megsértette, és a rezsicsökkentést is bírálta. Eközben Jakab Péter folyamatosan megzavarta a felszólalást. 

– Ön is igénybe vette a CSOK-ot, de bírálta a kormány családtámogatását. Eljátszotta a szegénylegényt, de nem sikerült, mert kiderült, hogy ön a parlament legjobban kereső politikusa

– mondta az államtitkár, hozzátéve: „nem olyan szegénylegény, mint Buga Jakab."

– Ő dolgozott éjszakai műszakban, ön meg csak szeretne

 – jelezte Tállai András.

Borítókép: Tállai András (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Vita az Országgyűlésben

A jogbiztonsághoz átmeneti rendelkezésekre van szükség

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.