időjárás 5°C Virgil 2022. november 27.
logo

Mártha Imre szerint csak egy „kis méretű társasházi lakása” van Floridában

Forrás: Metropol.hu
2022.02.01. 14:26 2022.02.01. 14:50
Mártha Imre szerint csak egy „kis méretű társasházi lakása” van Floridában

Mártha Imre meghökkentő kéréssel fordult a Metropolhoz. „Kis méretű társasházi lakás”– ennek a kifejezésnek a szó szerinti leközlését kérte egy szigorú hangú ügyvédi levélben lapunk szerkesztőségétől. A fővárosi közműholding, a szemétszállítás, a FŐTÁV, a temetkezés és a kertészet nagyhatalmú vezetője azt bizonygatja, hogy Floridában vásárolt medencés, pálmafás, jóval több, mint 100 négyzetméteres ingatlana csak egy „kis méretű társasházi lakás” – írja a Metropol.

A Metropol néhány hete többek között bemutatta Mártha Imre egyik luxusingatlanát, melyet a fővárosi közművezér az óceán túlsó partján, Floridában, a világ milliárdosainak kedvenc búvóhelyén vett meg magának az egyik legendásnak számító luxuskondomíniumban. A Mártha szerint szerénynek mondható „kis méretű társasházi lakás” a floridai Naples egyik előkelő lakóközösségében, a Sandpiper Bay Clubban található.

Az ügyvédje által írt levélben Mártha Imre azt egyáltalán nem tagadta, hogy több, milliárdokat érő ingatlant is vett magának Floridában – például egy magánszigeten, a Mexikói-öböl kijáratánál egy hatalmas építési területet – csak szerinte az egyik floridai ingatlan mindössze egy „kis méretű társasházi lakás” Naples városában.

Forrás: Metropol

A Metropol szerkesztősége megszerezte azt a hirdetési anyagot, ami alapján Mártha Imre rábukkanhatott a luxusingatlanra.

Íme madártávlatból a Sandpiper Bay Club környéke, ahol a fővárosi közműholding vezérének „szerény, kis méretű társasházi lakása” található:

Forrás: Képernyőfotó/Metropol

Közelebbről ilyen a szerény társasházi lakásnak otthont adó luxusklub:

Forrás: Képernyőfotó/Metropol

Ez pedig a fővárosi közművezér, a Gyurcsány-fiókaként is ismert Mártha Imre szerény „kis méretű, társasházi lakása”:

Forrás: Képernyőfotó/Metropol

Az interneten még megtalálhatók azok a fotók, amelyekkel hirdették a Mexikói-öböl partján fekvő lakást.

Mártha a hirdetés adatai alapján frissen felújítva, teljes berendezéssel, gépiesített, felszerelt konyhával vásárolta meg a luxusingatlant, aminek már a bambuszpadlója sem a szerénységről árulkodik. Kényelméről elektromos fűtés és hűtés, egyedi megrendelésre legyártott mennyezeti ventilátorok, és vízparti kilátást kínáló terasz gondoskodik – részletezi a Metropol.

Forrás: Képernyőfotó/Metropol

A statisztikák szerint egyébként Naples az Egyesült Államok egyik leggazdagabb városa, ahol az egy főre jutó jövedelem a hatodik legmagasabb, az egy főre jutó milliomosok száma pedig a legmagasabb egész Amerikában – teszik hozzá.

Ingatlanbirodalom és luxusélet

Kétmilliárdos Prisztás-villa, balatoni kikötő és egy másik 500 milliós villa, 60 milliós Bentley, 10-15 milliós órák, napi másfél milliós szállodaszámlák, látványos jachttúrák alulöltözött hölgyek kíséretében. A „Gyurcsány-fióka” Mártha Imre cégeken keresztül vagy saját nevén több tízmilliárdos ingatlanvagyont halmozott fel itthon és Floridában – emlékeztet a Metropol.

Miközben a budapesti közműcégek teljhatalmú ura kérkedik sokmilliárdos vagyonával, a városvezetés Budapest lakóin és munkásain spórol: leszerelik szemeteskukák ezreit és BKK-automaták tucatjait, a közműcégektől pedig kirúgják az embereket. Köztük egy háromgyermekes édesanyát is, akit Mártha Imréék még meg is aláztak.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Mártha Imre (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.