Panaszkodnak a megfélemlített FKF-dolgozók

Miközben a dolgozókon spórol a városvezetés és több száz embert bocsátottak el az összeolvasztott fővárosi közműcégektől, szinte kérkedik milliárdos vagyonával a budapesti közműholding csúcsvezetője. Mártha Imre életmódja ingerli a megfélemlített dolgozókat, akik a kirúgásoktól rettegnek – adta hírül a Metropol.

Magyar Nemzet
Forrás: Metropol2021. 12. 23. 9:29
Fotó: Majtenyi Mihaly Forrás: FKF Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem merek úgy nyilatkozni a lapjuknak, hogy azt rögzítik, és megkérdeztem más kollégákat, de senki nem meri vállalni, mert félünk a kirúgásoktól…

– mondta el a Metropolnak egy férfi, aki az FKF-nél dolgozik és a korábbi cikkeik nyomán kereste meg a lapot.

Sajnos mindenhol létszámhiánnyal küzd a cég, miközben a téli munkákra nem jelentkezik senki. Tőlünk 2020. november 27-én 2 fő, február 8-án 1 fő fizikai munkavállalót küldtek el… Eközben csak a szelektíves részlegen 80 fő hiányzik, betegállomány, üzemi baleset, vagy éppen azért, mert sokan kiléptek

– tette hozzá a dolgozó.

„A Karácsony Gergely-féle városvezetés 2021 szeptemberétől hozta létre a BKM-et, melybe többek között a korábbi FKF Nonprofit Zrt. is beleolvadt, ahol jelenleg tartályszállítóként dolgozom… Az egyik budapesti üzem területén beíratták a tartályszállítókat is egy OKJ-s tanfolyamra, ahol képesítést szereztünk arra, hogy kukásautóra is átvezényelhetők legyünk. Önszántunkból nem végeztük volna el a képzést, de az üzemvezető megfenyegetett, hogy aki nem szerzi meg a képesítést, annak ajtót mutat a cég. A vizsgát mindenki sikeresen letette, de a beíratott dolgozók közül egyet már a tanfolyam közepén, egyet pedig a vizsga után elbocsátottak, pedig a főpolgármester azt mondta, csak felügyelőbizottsági helyeket és igazgatói pozíciókat szüntetnek meg. … Az FKF folyamatos munkaerőhiánnyal küzd kommunális és szeletív hulladékrakodók terén, ezért október második felétől a tartályszállítóktól néhány embert egyik napról a másikra átvezényeltek kukásautókra rakodni” – rögzítette az illető.

„Az FKF-nél további létszámcsökkentés várható, sok kolléga csak az év végi jutalmat várja és januártól várhatóan további, tömeges felmondások következnek……Az igazgatók száma nem csökkent, sőt, vízfejre dagasztották a vállalatvezetést, létre hoztak egy csomó, új igazgatóságot, ahol még több haver juthatott jól fizető álláshoz” – hívta fel a figyelmet az FKF munkatársa.

Miközben a dolgozókon spórol a városvezetés, leszerelik a kukákat és a BKK-automatákat, a közműcégek élén álló Mártha Imre, a közműholding vezérigazgatója megdöbbentő módon dicsekszik a ki tudja, hogyan megszerzett milliókkal: luxusszállodák a világ legdrágább pontjain, jachtutak a tengereken alulöltözött hölgyek kíséretében, vitorlások, és naponta váltogatott tízmilliós órák. Továbbá kiderült, hogy egy több mint kétezer négyzetméteres, minimum 2 milliárd forintot érő, úszómedencés svábhegyi villában él, és egy 100 milliós luxusautóval jár.

Időközben Fővárosi Közgyűlés Fidesz–KDNP-frakciója nevében Pintér Gábor bejelentette: választ vár Karácsony Gergely főpolgármestertől arra, hogy Mártha Imre, a BKM Budapesti Közművek Zrt. vezérigazgatója milyen javadalmazásban, esetleges prémiumban részesül. A kormánypárti politikus elmondta, hogy az előző közgyűlésen interpellációval fordult Karácsony Gergelyhez számon kérve a fővárosi cégeknél történt tömeges elbocsátásokat. A főpolgármester viszont vagy kitért a kérdések elől, vagy nem válaszolt – közölte. Pintér Gábor azóta Mártha Imre javadalmazásáról, esetleges prémiumairól, kivett szabadságairól újabb kérdésekkel fordult Karácsony Gergelyhez. A főpolgármester azonban – mint Mártha Imre munkáltatója – mostanáig sem válaszolt ezekre a kérdésekre.

Borítókép: Karácsony Gergely és Mártha Imre (Fotó: Facebook.com/FKF)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.