Tordai a kétmilliós fizetése mellé a Párbeszédtől is kapott tiszteletdíjat

Tordai Bence különleges jövedelemforrásról számolt be: pártjától elnökségi tiszteletdíjat kapott, miközben ilyen más párttársának nem járt. Sem a társelnökök, sem a pártigazgató nem részesült juttatásban a politikai szervezetben végzett munkája nyomán – derült ki Tordai Bence és a képviselőtársai vagyonnyilatkozatából.

Mediaworks–Hírcentrum
2022. 02. 01. 8:00
TORDAI Bence
Budapest, 2021. szeptember 20. Tordai Bence, a Prbeszd kpviselje azonnali krdst tesz fel az Orszggyls plenris lsn 2021. szeptember 20-n. MTI/Sos Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tordai Bencének, a Párbeszéd országgyűlési képviselőjének a bruttó kétmillió forintot meghaladó fizetése mellett pártja további juttatásokat biztosított, elnökségi tagként ugyanis Tordai bruttó 429 500 forintnyi tiszteletdíjban részesült

– olvasható a képviselő friss vagyonnyilatkozatában. A jövedelem rendszeressége rovatnál „4 hónapnyi” időtartamot írt be a politikus.

A képviselő előválasztási vagyonnyilatkozatának jövedelmeket felsoroló részében tavaly nyáron még nem szerepelt ilyen tétel. Ismert: a Párbeszéd önálló erőként nem próbált meg bejutni az Országgyűlésbe, taglétszáma a Wikipédia oldala szerint 600 fő volt, bár az adatok forrása nincs feltüntetve.

A pártban senki más nem kapott hasonló tiszteletdíjat.

Ilyesminek nincs nyoma sem Karácsony Gergely budapesti főpolgármester vagyonnyilatkozatában, aki a Párbeszéd társelnöke, sem pedig a másik társelnök, Szabó Tímea bevallásában nem találtunk hasonló jogcímen kifizetést. De Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd pártigazgatója sem tüntetett fel ilyen típusú jövedelmet. A Párbeszéd 2018-ban az MSZP-vel közösen indult a választáson, de a szocialista párt társelnökeinél sem találni hasonló kifizetéseket, amelyet pártjuk biztosított volna.

A képviselő feleségével és négy gyermekével él egy II. kerületi kertes házban, amelyben résztulajdonos, csakúgy, mint egy magyarnándori lakóházban. A politikus tartozásai számottevőnek mondhatók: kis híján tízmilliós tartozása van egy hitelintézettel szemben, valamint adóstársként van egy másik, húszmillió forintos tartozása. Emellett magánszemélyekkel szemben is van 5,5 millió forintos tartozása. Megtakarításai nincsenek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.