Ingatlaneladásból gazdagodott a halálkufár képviselő

A kamuvideójáról elhíresült Korózs Lajos, a Magyar Szocialista Párt képviselője állampapírba fektette az ingatlaneladás után kapott pénzt – derült ki a politikus vagyonnyilatkozatából.

Mediaworks Hírcentrum
2022. 02. 01. 9:02
KORÓZS Lajos
Budapest, 2021. május 27. Korózs Lajos MSZP-s képviselő felszólal a kisgyermekkel otthon lévők szövetkezetének létrehozásáról szóló törvényjavaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 27-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korózs Lajos MSZP-s politikus 2021-ben eladta felerészben tulajdonolt egri lakását, amelyről vagyonnyilatkozatának „Egyéb közlendők” részében számolt be. 

Az értékesítésből származó pénzt, 44 millió forintot Magyar Állampapír Pluszba fektette.

Míg 2020-ban mintegy ötmillió forintot tartott állampapírban és több mint tízmillió forintos nyugdíjmegtakarítása volt, addig 2021-ben szinte változatlan összegű nyugdíjmegtakarítás mellett ötvenmillió forintot tartott állampapírban.

Érdekesség, hogy Korózs 2019-ben eladta a vagyonnyilatkozatában „szülői házként” feltüntetett, felerészben birtokolt ingatlanát, amelyből a befolyó ötmillió forintot állampapírba fektette. A 2021-es vagyonnyilatkozatában ugyanebből az ingatlanból származó bevételét már hatmillió forintként tüntette fel.

Korózs Lajos azzal érdemelt ki országos hírnevet 2020-ban, a koronavírus-járvány első évében, hogy olyan videót készített, amellyel politikai hasznot kívánt húzni mind maga, mind a szocialista párt számára a járványban elhunytak tragédiájából. 

Korózs egy magát mentősnek hazudó nővel készített propagandariportot, amelyben a Németh Athinaként megnevezett állítólagos mentőtiszt és ápoló arról beszélt, hogy a kórházból hazaküldött – a valóságban tartós ápolásra nem szoruló – betegek között tízből kilencen meghaltak – legalábbis azok közül, akiket a nő ápolt.

Ismert: a járvány első hullámában Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának tárcavezetője elrendelte, hogy a kórházi ágyak bizonyos részét fel kell szabadítani arra azt esetre készülve, hogy nagyon megemelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma. Az ágyfelszabadítás során azokat a betegeket küldték haza a fekvőbeteg-intézményekből, akik jó állapotban voltak, hosszú kórházi ápolást nem igényeltek.

A kisfilm megjelenése után napokon belül kiderült, hogy a Korózs Lajos főszereplésével forgatott videóban látható történetből semmi nem igaz: a nő sosem volt mentőtiszt, az elmesélt tragikus történetek mind kitaláltak voltak. A halálkufár képviselő azóta sem mondott le.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.