időjárás -1°C Ferenc , Olívia 2023. december 3.
logo
Negyvennégymillió forinttal nőttek a szocialista politikus megtakarításai

Ingatlaneladásból gazdagodott a halálkufár képviselő

Mediaworks Hírcentrum
2022.02.01. 09:02 2022.02.01. 11:12
Ingatlaneladásból gazdagodott a halálkufár képviselő

A kamuvideójáról elhíresült Korózs Lajos, a Magyar Szocialista Párt képviselője állampapírba fektette az ingatlaneladás után kapott pénzt – derült ki a politikus vagyonnyilatkozatából.

Korózs Lajos MSZP-s politikus 2021-ben eladta felerészben tulajdonolt egri lakását, amelyről vagyonnyilatkozatának „Egyéb közlendők” részében számolt be. 

Az értékesítésből származó pénzt, 44 millió forintot Magyar Állampapír Pluszba fektette.

Míg 2020-ban mintegy ötmillió forintot tartott állampapírban és több mint tízmillió forintos nyugdíjmegtakarítása volt, addig 2021-ben szinte változatlan összegű nyugdíjmegtakarítás mellett ötvenmillió forintot tartott állampapírban.

Érdekesség, hogy Korózs 2019-ben eladta a vagyonnyilatkozatában „szülői házként” feltüntetett, felerészben birtokolt ingatlanát, amelyből a befolyó ötmillió forintot állampapírba fektette. A 2021-es vagyonnyilatkozatában ugyanebből az ingatlanból származó bevételét már hatmillió forintként tüntette fel.

Korózs Lajos azzal érdemelt ki országos hírnevet 2020-ban, a koronavírus-járvány első évében, hogy olyan videót készített, amellyel politikai hasznot kívánt húzni mind maga, mind a szocialista párt számára a járványban elhunytak tragédiájából. 

Korózs egy magát mentősnek hazudó nővel készített propagandariportot, amelyben a Németh Athinaként megnevezett állítólagos mentőtiszt és ápoló arról beszélt, hogy a kórházból hazaküldött – a valóságban tartós ápolásra nem szoruló – betegek között tízből kilencen meghaltak – legalábbis azok közül, akiket a nő ápolt.

Ismert: a járvány első hullámában Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának tárcavezetője elrendelte, hogy a kórházi ágyak bizonyos részét fel kell szabadítani arra azt esetre készülve, hogy nagyon megemelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma. Az ágyfelszabadítás során azokat a betegeket küldték haza a fekvőbeteg-intézményekből, akik jó állapotban voltak, hosszú kórházi ápolást nem igényeltek.

A kisfilm megjelenése után napokon belül kiderült, hogy a Korózs Lajos főszereplésével forgatott videóban látható történetből semmi nem igaz: a nő sosem volt mentőtiszt, az elmesélt tragikus történetek mind kitaláltak voltak. A halálkufár képviselő azóta sem mondott le.

Vagyonnyilatkozatok

Karácsony Gergely se előre, se hátra nem lépett

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.