Az államfő és a házelnök is nyilatkozott vagyonáról

A posztjáról leköszönő Áder János növelte vagyonát, Kövér László anyagi helyzete alig változott.

Magyar Nemzet
2022. 02. 01. 9:20
ÁDER János
Budapest, 2022. január 10. Áder János köztársasági elnök beszédet mond a Budapestre akkreditált nagyköveteknek adott újévi fogadáson a Müpában 2022. január 10-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Áder János, leköszönő köztársasági elnök vagyonnyilatkozata alapján több ingatlannal és több ezer eurós megtakarítással távozik a legmagasabb magyar közjogi méltóság pozíciójából. A nyilvános dokumentum szerint az államfő társtulajdonosa egy II. kerületi, 135 négyzetméteres ingatlannak, amihez 55 négyzetméteres terasz is tartozik, de 25 százalékos tulajdoni része van egy kisoroszi, 284 négyzetméteres ingatlanban is, amin egy 75 négyzetméteres családi ház helyezkedik el, felerészben pedig tulajdonosa egy ugyancsak II. kerületi, 125 négyzetméteres ingatlannak.

Áder János vagyonnyilatkozatában az is olvasható, hogy 33 millió forinttal rendelkezik folyószámlán, míg a tavalyi vagyonnyilatkozatában 27 millió forint volt rajta, 1,5 millió forint befektetése van értékpapírban, 1690 dollár és 34 ezer eurója van devizaszámlán, 23 ezer eurós életbiztosítást is kötött.

A nyilatkozatból kiderült az is, hogy Áder János 37 millió forintnyi lakáshitellel rendelkezik, amely négymillió forinttal kevesebb, mint tavaly.

Az Országgyűlés elnöke, Kövér László vagyoni helyzete alig változott az előző évihez képest. A tavalyi hárommillió helyett most ötmillió forint van a számláján, és a tízmillió forintos tartozása 9 077 000 forintra csökkent – derült ki a 2021-es évről szóló nyilatkozatából.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.