Karácsony Gergely se előre, se hátra nem lépett

A főpolgármester nem siet rendezni a magánszemélyektől kapott kölcsöneit.

Magyar Nemzet
2022. 02. 01. 12:04
null
20211215 Budapest Karácsony Gergely, Nemzeti Választási Iroda, népszavazási ívek átadása Fotó: Kurucz Árpád KA Magyar Nemzet MN Képen: Karácsony Gergely főpolgármester, a népszavazás kezdeményezője Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem történt érdemi változás Karácsony Gergely anyagi helyzetében – legalábbis ezt mutatja a főpolgármester vagyonnyilatkozata. Eszerint Karácsony tulajdonában továbbra is az a két ingatlan van, amelyek már a tavalyi vagyonnyilatkozatában is szerepeltek: egy XIV. kerületi ház, illetve egy 189 négyzetméteres telken fekvő, 37 négyzetméteres üdülő Siófok-Sóstón, amit még 2020-ban vásárolt. Mindkettőben 50 százalékos tulajdonrésze van. Bevallása szerint Karácsonynak továbbra sincs még autója, se más értékesebb ingósága.

A főpolgármesternek ugyanakkor 28,35 millió forintos tartozása van egy pénzintézet, további 3,7 milliós tartozása pedig magánszemélyek felé.  

Utóbbiaknak nem sietett a törlesztéssel, az összeg ugyanennyi volt már 2020-ban is - pedig 2020-as havi bruttó 1,5 milliós főpolgármesteri fizetése feljebb kúszott 1,7 millióra. 

Karácsony Gergely bevallása szerint a lakáspénztári megtakarítása 312 ezer forinttal 2,1 millió forintra nőtt tavaly, és további egy millió forint készpénzt sikerült félretennie. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.