A DK politikusa szerint lehet alapjuk az MSZP-s korrupciós ügyeknek

A baloldal nem tudja, hogy mit tegyen Horváth Csaba, Tóth Csaba, Molnár Zsolt és Baja Ferenc szocialista politikusok korrupciós ügyével, mert ha felszólítanák őket a lemondásra, az a Fidesz malmára hajtaná a vizet a kampányban – fejtegette egy szolnoki választási fórumon az MSZP korábbi országgyűlési képviselője.

Bácskai Balázs (MWH)
2022. 03. 04. 17:14
Fővárosi közgyűlés Molnár Csaba fotó Teknős Miklós MN Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eset kedden történt, amikor Sziráki Pál, a baloldal helyi, közös képviselőjelöltje tartott kampányeseményt Szolnokon. A fórumon részt vett Hadházy Ákos, a baloldal zuglói képviselőjelöltje és Szotyori-Lázár Zoltán is, a szolnoki Jobbik vezetője.

A politikusok felszólalása után a hallgatóság kérdezhetett. Elsőként Füle István kért szót, aki 1994 és 2006 között a Magyar Szocialista Párt (MSZP) országgyűlési képviselője volt, de a párt megyei elnöki tisztségét is betöltötte, jelenleg pedig a Demokratikus Koalíció (DK) tagja, szolnoki önkormányzati képviselő.

Füle elmondta, hogy a három, korrupciógyanús ügyekbe keveredett MSZP-s politikus, Horváth Csaba, Tóth Csaba és Molnár Zsolt esetében a vádaknak lehet alapja. – A lényeg az, hogy én valamikor MSZP-tag voltam. Ma már nem vagyok az. Nem véletlen – emelte ki Füle. Hozzátette: leginkább Horváth Csaba és Tóth Csaba kapcsán tudja elképzelni, hogy igazak a vádak, Molnár Zsolt esetében kevésbé biztos.

Füle ezután arról beszélt, a kampány miatt nem tűnik jó ötletnek, hogy felszólítsa ezeket a politikusokat, „hogy csináljanak ezt meg csináljanak azt, mert ez egyelőre úgy tűnik, a Fidesz malmára hajtja a vizet…” – mondta a képviselő. A veterán politikus minden bizonnyal arra utalt: szerinte a vádak megalapozottak lehetnek, az azonban károkat okozna a baloldalnak, ha lemondásra szólítanák fel az említett politikusokat – amire a szavai alapján volna igény a baloldali táboron belül.

A korábbi országgyűlési képviselő nem tudta befejezni mondatait, mert Hadházy Ákos átvette tőle a szót. Ekkor azonban a fórumot megszervező Sziráki Pál jól láthatóan jelzett a Facebook-közvetítést lebonyolító munkatársának, hogy ezt már ne vegye fel. Majd amikor ismét jelzett, akkor megszakadt a felvétel, így a kellemetlen jelenet további részét már nem láthatták azok, akik a Facebookon követték az eseményeket. A közjátékra azért kerülhetett sor, mert a jelölt érezte, hogy roppant kellemetlen a téma.

Mint ismert, a Magyar Nemzet az elmúlt napokban részleteket közölt Fuzik Zsolt vallomásából, aki az utóbbi évtizedek legnagyobb fiktív számlázási ügyében lett gyanúsított, és vádalku keretében buktatott le több baloldali politikust. A vallomások szerint Molnár Zsolt MSZP-s pártigazgató 40 millió forintot kapott, Horváth Csaba zuglói polgármester és Tóth Csaba kerületi országgyűlési képviselő minimum 250 millió forinton osztozott, Horváth pedig még ezen felül is kért három alkalommal hárommillió forintot. A hatóság poligráffal vizsgálta Fuzik vallomásait, és a hazugságvizsgálat szerint a férfi igazat mondott a vesztegetésekkel kapcsolatban. A gyanú szerint Fuzik Baja Ferencnek, az MSZP egykori nagyágyújának is 30 millió forintot adott át. Míg Tóth Csaba és Horváth Csaba a zuglói parkolási pénzekből kaphatott, addig Molnár Zsolt és Baja Ferenc a BKV informatikai rendszereinek üzemeltetési munkái után kért kenőpénzt. A két projektet ugyanahhoz a céghez tartozó cégcsoport, a SYS IT Services és a kapcsolódó gazdasági társaságok vitték.

Borítókép: Horváth Csaba, Zugló MSZP-s polgármestere (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.