A baloldal hűségesküt tett a háború mellett

A baloldal kampányzáró rendezvénye sem múlt el anélkül, hogy Márki-Zay Péter ne próbálta volna ismét letagadni, hogy korábban többször is támogató kijelentést tett arra vonatkozóan, hogy hazánk is fegyvereket és katonákat küldjön Ukrajnába. A baloldal miniszterelnök-jelöltjénél egyértelműbben fogalmazott tegnap Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője, aki kész lenne a szomszédos ország szabadságáért harcolni.

2022. 04. 03. 5:45
null
20220315 budapest muegyetem rakpart az ellenzeki felszolalok havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Agymosott, megvezetett emberek tudják elhinni, hogy valaki olyan programmal indul a választáson, hogy elküldi a gyermekeinket meghalni Ukrajnába 

– mondta Márki-Zay Péter a baloldal kampányzárójá, próbálván elterelni a figyelmet saját háborúpárti megjegyzéseiről.

Se rezsicsökkentés, se egyéb gyáva, önző szempontok ne akadályozzanak meg bennünket

– jelentette ki a rendezvényén Iványi Gábor. A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője ezzel ellentmondott Márki-Zaynak, mivel a baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint hazugság, hogy a baloldal fegyvereket és katonákat küldene az ukrajnai háborúba.

Iványi úgy fogalmazott, hogy ők szeretik a szabadságot, amiért képesek áldozatot is hozni, sőt egy ponton kijelentette: „kötelesek vagyunk küzdeni érte”.

Szívemre tett kézzel mondom, hogy küzdeni akarunk Ukrajnának a szabadságáért is

– állt a háború pártjára Iványi. Korábban a lelkész – akinek a neve korábban a baloldali összefogás köztársaságielnök-jelöltjeként is felvetődött – a március 15-i baloldali rendezvényen szégyennek nevezte, hogy a kormány nem küld fegyvereket Ukrajnának.

Mint ismert, a kormánypártokkal szemben a baloldal folyamatosan a háborúba való beavatkozást célzó nyilatkozatokat tesz, fegyvereket szállítana Ukrajnába és magyar katonák küldését is támogatná.

– Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje egy Twitter-bejegyzésben üzent Ukrajna elnökének, ez az üzenet is bizonyítja, hogy megegyeztek abban, hogy ha a baloldal kormányozna, akkor életbe lépnének a földgáz- és kőolajszállítást érintő szankciók, és fegyvereket szállítana a baloldal Ukrajnába – közölte még kedden Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videóban.

Lapunk nemzetbiztonsági forrásból úgy értesült, hogy 

Márki-Zay Péter és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök között valóban megtörtént a kapcsolatfelvétel.

Közben Márki-Zay szerdán egy pécsi kampányrendezvényén már olyan súlyos kijelentésekre ragadtatta magát, mint hogy 

Ukrajna most Magyarország háborúját vívja, illetve azt is állította, hogy a fiataloknak a vér fontosabb, mint az olaj. 

A hódmezővásárhelyi polgármester azzal is Ukrajna fegyverekkel való támogatása mellett agitált, hogy meg kell védeni a kárpátaljai magyarokat. Álláspontja teljesen szemben áll az Orbán-kormányéval, amely épp a kárpátaljai magyarok védelme érdekében nem szállít fegyvereket Ukrajnába, és nem is engedi át a szállítmányokat Magyarország területén.

Mindez nem új keletű, hiszen Márki-Zay hónapok óta folytatta azt a baloldali háborús uszítást, amelyet még jóval az ukrajnai orosz invázió megkezdése előtt indított el. Gyurcsány Ferenc jelöltje február 13-án a baloldali aktivista, Gulyás Márton internetes műsorában arra a kérdésre, hogy ha kirobban a konfliktus, miniszterelnökként biztosítana-e katonai segítséget, azt felelte: 

Hát hogyha a NATO úgy dönt, akkor akár katonait is.

Aztán az ATV Egyenes beszéd című műsorában ráerősített a háborúpárti álláspontjára, amikor kijelentette: – Tehát, hogyha a NATO úgy dönt, hogy akár fegyverekkel is támogatja Ukrajnát, akkor természetesen ezt mi is támogatni fogjuk.

A baloldal kormányfőjelöltje mellett Gyurcsány Ferenc is kivette a részét a háborús uszításból. A baloldal bukott miniszterelnöke egy múlt pénteki Facebook-bejegyzésben kikelt magából Orbán Viktor ellen, aki visszautasította Volodimir Zelenszkij ukrán elnök provokatív követeléseit. 

„Pocsék ember leszel, vagy meghalsz. Melyiket választanátok? Orbán ezt a választást hagyja a hazának, neked. Elfordítjuk fejünket ezrek, milliók halálától, meggyalázásától, mert ha nem, ha segítünk, akkor magunkra vonzzuk a sátán bosszúját és mi magunk fogunk halni. Orbán szerint életünk ára a bűnbeesés. Az élethez sz…r alakká kell válnunk. Meg se próbál más utat ajánlani a nemzetnek” – írta Gyurcsány a posztjában.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.