Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

A baloldal külföldi elvárásokhoz igazítja a politikáját

Dömötör Csaba a parlamenti válaszában emlékzetette Z. Kárpát Dánielt a Jobbik kudracaira és botrányaira.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 05. 09. 16:46
DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2021. december 14. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. december 14-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik képviselője a parlamentben elmondott napirend előtti felszólalásában beszélt a többi közt a kenyér áráról, vagy arról, hogy jelentősen növekedtek a korábban is magas fővárosi albérletárak. A politikus szerinte alapvető szükség lenne, hogy a családosokat támogassák. Ezért Z. Kárpát szülőtámogatási életjáradékot javasolt, amely szerint a munkavállaló a befizetett adó tíz százalékáról szabadon rendelkezhessen, a szülei javára.

Dömötör Csaba államtitkár kifogásolta, hogy a képviselő frakciója rendre nem szavazta meg a családtámogatási javaslatokat, most mégis a családok segítése mellett szólal fel. „Miközben azonnali lépéseket sürgetnek, gazdasággyengítő döntéseket támogatnak, például a legújabb uniós szankciós csomagot” – jelentette ki az államtitkár. Kiemelve:

Külföldi elvárásokhoz igazítják a politikájukat, ezért ne hivatkozzanak a magyarok megélhetésére.

Továbbá Dömötör Csaba megjegyezte, hogy a Jobbik elnöke, Jakab Péter azért nem szólalt fel a Házban, mert akkor szerinte el kellene számolnia az elmúlt évtizedek „legelvtelenebb politikai kezdeményezésével”, azzal, hogy egy nemzeti mozgalmat integrált a baloldalba.

Emellett a kormánypárti politikus számonkérte azt is az ellenzéken, hogy nem teszik szóvá azt a Jobbikhoz köthető ügyet, amely szerint egy párttag megpróbált megerőszakolni egy másik jobbikost.

Borítókép: Dömötör Csaba (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.